Jabłko i cukinię utrzeć na tarce o grubych oczkach.Makę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą.Cukier puder ubić z jajkami, a następnie domieszać olej i maślankę.
Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie go ostudź. Drożdże rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj razem z gotowym kuskusem, mąką i solą – krótko za pomocą robota kuchennego lub łyżką, aż wszystko się połączy.
Giant Donut Cake nadziałem moim ulubionym kremem malinowym na bazie śmietany kremówki. Jest on lekki, owocowy i bardzo przyjemny. Świetnie komponuje się z maślanym ciastem i w dodatku bardzo prosto się go robi.
Pączki te zna chyba cały internet i wcale mnie to nie dziwi. Są rewelacyjne! Kto je zrobi, ten poleca dalej. Ja również nie jestem w tym przypadku wyjątkiem.
Ciasteczka z serii „brzydkie, ale dobre”. A nawet bardzo dobre!
Nie mogłam przestać się kręcić wokół nich. Zdecydowanie przypadły mi do gustu. Zajadałam się nimi przez kilka dni.
Old-fashioned doughnuts to jedne z najpopularniejszych pączków w Stanach Zjednoczonych. Datę ich powstania szacuje się na rok 1829 po tym, gdy węglan potasu (protoplasta współczesnego proszku do pieczenia) na dobre zagościł w amerykańskich gospodarstwach. Wcześniej pączki przygotowywano głównie na drożdżach, jednak odkrycie środków spulchniających znacząco wpłynęło na popularność donutów, co przyczyniło się z czasem przyznania im miana kultowych
Zostały Wam ziemniaki z obiadu? A może jeszcze nic z nich nie zrobiliście? W takim razie polecam je upiec, a następnie dodać do ciasta na bułeczki. Koniecznie dodajcie koperek!
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem jest szybki do przygotowania, prosty, syty, no i przede wszystkim pyszny. Jedyny minus to kaloryczność dania, ale raz na jakiś czas można sobie na taką rozpustę pozwolić!
Lubicie kapustę pak choi? Ja bardzo. Zimą, gdy trwa na nią sezon, spontanicznie kupuję ją i dodaję do bardzo wielu dań na modłę azjatycką. Zwykle wystarczy kilka ulubionych warzyw, sos sojowy, czosnek oraz ryż albo jakiś makaron, aby wyczarować szybką i smaczną potrawę typu stir-fry. Tym razem bez większego zastanawiania się kupiłem pak choi oraz boczniaki, a następnie usmażyłem je raz-dwa w woku i podałem z brązowym ryżem oraz sosem hoisin. To banalnie proste i zaskakująco pyszne danie.
Ciasto dla wyjątkowych łasuchów. Nieprzyzwoicie słodkie. Właśnie ta myśl nasuwa mi się jako pierwsza i jest dominująca jeśli chodzi o odczucia związane z tym ciastem.
Przepisy na pieczywo wg. Hamelmana, biją rekordy popularności. Jego książki w temacie wypieku chleba, to światowe bestsellery. Dzisiaj piekłam bagietki Hamelmana na zakwasie, z odrobiną drożdży instant.