Lubicie faszerowane ziemniaki? Ja uwielbiam! Tym razem przygotowałam je z dodatkiem brokułu, podsmażonej cebulki i sera z niebieską pleśnią. Fantastyczne połączenie! Bardzo nam smakowały i na pewno będę je robiła często :).
Churros wyszły idealne, bardzo smaczne, puszyste. Ja od razu zrobiłam podwójną porcję, bo wiedziałam, że zaraz nie będzie połowy :-) Polecam naprawdę warto. Nie robiłam takich długich, bo ciężko było je smażyć, tylko takie krótsze i coś mi się wydaje, że znowu będę robić :-)
Podczas poremontowej przeprowadzki wyparowało mi gdzieś słodkie kakao, dlatego postanowiłam skorzystać właśnie z tego przepisu, z dodatkiem cynamonu – wyszło pysznie 🙂
Chińskie naleśniki z kaczką serwuje się z jednym z najlepszych sosów, jakie stworzył człowiek. Mowa tutaj o sosie hoisin, który jest jednocześnie słodki, kwaśny i pełen smaku umami.
Ach znów te jabłka. Tym razem wspaniała szarlotka, która z rozkoszą skosztujecie.
Delikatne krucho maslowe ciasto i przepyszna słodycz jabłek z nuta boskiego karmelu.
Doskonała szarlotka na brzydką pogodę, na pewno poprawi Wam humor.
Bardzo delikatne placuszki śniadaniowe, których głównym składnikiem jest biały ser. Dobrze smakują na zimno, więc możesz je przygotować dzień wcześniej. Dzieci, na pewno je pokochają 🙂
Niezależnie od tego czy obchodzicie Walentynki, na pewno wszystkie wypieki robicie od serca! Przygotowałam właśnie przepis na precle, które kształtem przypominają serca. Można je posypać makiem, sezamem, albo ziołową solą.
Pyszne, mięciutkie placuszki twarogowe z dodatkiem jabłka. Dobrze smakują z syropem klonowym albo ulubionym dżemem (u nas znikają najczęściej z dodatkiem dżemu truskawkowego!). Dobre i na ciepło i na zimno, można je przygotować na śniadanie albo słodki obiad czy podwieczorek.
Mega pożywny i smaczny koktajl z papai. Jedna porcja takiego koktajlu w środku dnia daje kopa na dalszą jego część. Dlatego polecam energetyczną szklaneczkę pełną witamin 🙂
Zielona shakshuka (taką nazwę można potkać w internecie) to porcja niesamowicie zielonych warzyw. Wykorzystałam w niej jarmuż, szpinak, zielony groszek, cebulkę i czosnek. Dla mnie to duszone zielone warzywa z jajkiem.