Krem z pieczonych pomidorów

Zdjęcie - Krem z pieczonych pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 70
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 60minuty

Jedna z moich ulubionych zup sezonowych to krem z pieczonych pomidorów. Robię ją tylko latem bo wtedy pomidory smakują najlepiej.  Jest bardzo szybka do zrobienia jak to zwykle bywa z kremami, trzeba tylko wcześniej upiec pomidory. Ja zazwyczaj wrzucam je do piekarnika, gdy piecze się jakieś mięso lub chleb.

Składniki Instrukcje

Pomidory umyć, przekroić na połówki, ułożyć na blaszce do pieczenia. Dodać czosnek, posypać bazylią i polać oliwą. Wstawić do piekarnika i piec ok. 60 min. Po tym czasie przełożyć wszystko do wysokiego naczynia i wszystko razem zmiksować. W trakcie blendowania dodawać stopniowo bulion. Stopień gęstości uregulować wg własnych upodobań. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem balsamicznym.

Inspiracja: Jadłonomia

Zdjęcie - Krem z pieczonych pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Pomidorowa z pieczonych pomidorów
3

Pomidorowa z pieczonych pomido…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Chłodnik z pieczonych pomidorów
1

Chłodnik z pieczonych pomidoró…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Żółta zupa pomidorowa z grzankami pomidorowymi
1

Żółta zupa pomidorowa z grzank…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów

Zupa pomidorowa z pieczonych p…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Zupa z pieczonych pomidorów
1

Zupa z pieczonych pomidorów

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Zupa fasolowa z pieczoną papryką
3

Zupa fasolowa z pieczoną papry…

ewuncja ewuncja
Restauracja Domowa