Fit Maxi King
Ja się przeogromnie cieszę, że FIT seria spotkała się z tak dużym zainteresowaniem z Waszej strony!
To dla mnie ogromna radość, a jednocześnie niesamowita motywacja do dalszego tworzenia i dalszego działania!
Największą Waszą radość zdecydowanie wzbudza seria inspirowana batonikami!
Dziś kolejny z nich – znany i lubiany MAXI KING!
Chrupiący wafelek przykryty serowym kremem i obficie wypełniony „karmelem” orzechowym tworzy fantastyczną całość, której nikt, absolutnie nikt się nie oprze.
Do tego oczywiście czekolada!
Dużo czekolady.
No i orzechy!
To połączenie idealne!
A to batonik idealny!
Spróbujcie!
Będziecie wprost zachwyceni!
Polecam!
SKŁADNIKI:
* andruty / wafle
MASA SEROWA:
* twaróg sernikowy 3x mielony chudy – 200 g
* mleko w proszku – 4 czubate łyżki
* słodzidło ( cukier , erytrytol, ksylitol ) – do smaku
KREM KARMELOWY:
* cukier kokosowy ( może być trzcinowy ) – do smaku
* mleko – 2-3 łyżki
* pasta orzechowa czekolada&kokos lub dobre masło orzechowe – 3 łyżki
POLEWA CZEKOLADOWA:
* czekolada gorzka min.82% – 100 g
* mleko – 5 łyżek
* orzechy laskowe lub ziemne – 1 garść
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Z andrutów wycinamy owalny kształt – 4 sztuki
MASA SEROWA:
Wszystkie składniki mieszamy / dokładnie blendujemy.
KREM KARMELOWY:
Masło orzechowe, mleko i cukier podgrzewamy na kąpieli aż powstanie gładka masa ( w razie potrzeby blendujemy ).
CAŁOŚĆ:
Na wafelku układamy porcję kremu serowego tworząc w środku rower na krem karmelowy.
Przykrywamy porcją kremu karmelowego.
Układamy ponowną warstwę masy serowej.
Przykrywamy wafelkiem, dociskamy, równamy boki.
Pakujemy w folię aluminiową, mocno ściskamy i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki.
Po tym czasie obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie w dodatkiem posiekanych orzeszków.
Chłodzimy.
Smacznego!
Zobacz na blogu inne FIT przepisy na pyszne słodkości!