Blogi kulinarne

Sałatka z jajkiem i kukurydzą
7
Domowy hummus
1
Dyniowa kawa latte
0

Mule (małże) w białym winie i warzywach
0
Ciasto Lambada
7
Dynia nadziewana mięsem mielonym
7

Ciasteczka kakaowe przekładane
0
Chlebek bananowo-jabłkowy z orzechami włoskimi
2
Ciasto na piernik staropolski
4

Wegańskie leczo z dynią i soczewicą
2
 Najprostszy krem z pomidorów
1
Hummus z pieczonymi warzywami
0

Schab na wyjątkowe okazje
4
Deser pastelowy
3
Cytrynowe Madeira cake
18

Trochę lżejszy torcik, czyli jaglany biszkopt z malinami z dodatkiem krememu chałwowego
1
Bezglutenowe jogurtowe ciasto z porzeczkami (z mąki jaglanej i kukurydzianej)
2
Orzechowo - korzenne ciasteczka, czyli moja wersja Speculoos
0

Tarta z dynią i papryką
1
Korzenne ciasto z melasą, śliwkami i migdałami (Plum almond upside-down cake)
4
Galette z jesiennymi owocami (i tylko 2 łyżkami cukru!)
0

Tarta dyniowa
2
Nutellowy eksperyment
5
Klopsiki z cukinią w sosie beszamelowym
7

Pszenno-żytni chleb na zakwasie
1
Naleśniki orkiszowe z sezamem z mleka koziego
4
Schab pieczony
7

Kremowe tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
2
Placki ziemniaczane
0
Kurczak zapiekany z pieczarkami i mozzarellą
3

Steak bavette, czyli steak z łaty wołowej z maślano-sezamowym sosem
1
Omlet japoński tamago (tamagoyaki)
3
Potrawka pieczarkowa z gotowanym mięsem i szynką parmeńską - sposób na wykorzystanie resztek
1

Gęsia pierś confit z rydzami i cydrem
0
Bliny Maryi Monatowej i  łosoś marynowany w oleju rydzowym. Może?
0
Mrożona zielona herbata z melonem i kwiatami lawendy. Napój na lato!
0

Spaghetti z  anchois
1
Kadhi z  Pendżabu
5
Śledzie w pieczarkowym  leczo
11

Pomidorowe pęczotto z roladkami z dorsza.
4
Placki ziemniaczane w wersji light
19
Naleśniki pełnoziarniste ze szparagami
1