Boczniaki z młodą kapustą w pomidrodach

Boczniaki z młodą kapustą w pomidrodach




Zdjęcie - Boczniaki z młodą kapustą w pomidrodach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Z robienia gołąbków została mi resztka kapusty. dziś wykorzystałam ją do boczniaków.


boczniaki duża tacka
1/4 głów kapusty
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
3 pomidory sparzone obrane ze skórki lub puszka krojonych
olej so podsmażenia
sól i pieprz
1-2 łyżki sosu tamari lub sojowego
oregano
2 łyżki octu jabłkowego

Boczniaki posiekać w paski i usmażyć z cebulą i czosnkiem na niewielkiej ilości oleju. Kapustę poszatkować drobno i obgotować chwilę we wrzątku. Odcedzić. Dodać do boczniaków. Dusić razem ok 15 minut pod przykryciem. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i ocet. Dalej dusić do rozpadnięcia się pomidorów. Posolić do smaku, dodać pieprzu a na koniec oregano.
Podawać z ryżem basmati.

Zdjęcie - Boczniaki z młodą kapustą w pomidrodach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów