Smakowite, chrupiące sakiewki z brokułowo-serowym wnętrzem (...). Świetnie spisują się w roli pasztecików do barszczu. Nieskomplikowane i szybkie do zrobienia – polecam :)
Ja Przygotowałam tartę na francuskim cieście z pieczarkami, serem camembert i orzechami włoskimi (...). Była absolutnie przepyszna :) Najlepsza na ciepło, ale na zimno też niczego sobie. Kto lubi camembert i orzechy, koniecznie powinien spróbować tej tarty.
Ilekroć robię to ciasto, na usta ciśnie mi się nieśmiertelny przebój Fasolek (...). Wszytsko dlatego, że łatwiejszego w przygotowaniu ciasta ze świecą szukać! Żeby je zrobić wystarczy dysponować dosłownie kilkoma podstawowymi składnikami, miską i łyżką. Poradzi z nim sobie nawet zupełnie początkujący cukiernik.
Aż ciśnie mi się na usta- „Kto z nas nie lubi roztopionego żółtego sera?!”. To chyba smak uniwersalny. W focacci dodatkowo dodaje sprężystej konsystencji i wyjątkowo dobrze komponuje się smakowo. Musicie spróbować!
Mój ulubiony sposób na łatwy , szybki i smaczny obiadek dla całej rodziny. Wystarczy tylko przyprawioną rybę i dodatki zamknąć w folii i wstawić do piekarnika.
Podstawowy przepis na te babeczki znalazłam u Słodkiej Babeczki ;) Był to strzał w 10 i od tamtego czasu bardzo często je robię, zmieniając jedynie dodatki. Dzisiaj: z budyniem, owocami i kruszonką.
Zupełnie przypadkowo dobrane zielone warzywa stworzyły półmisek pysznej, zdrowej sałatki. Posiłki powinno się kombinować w ten sposób , aby w każdym z nich znalazło się przynajmniej jedno z zielonych warzyw. Jadając raz dziennie sałatkę lub surówkę z zielonych warzyw, można sprawić naszemu organizmowi prawdziwy prezent.
Jesienią i zimą przyrządzam barszcz ukraiński- z korzeni buraków zwyczajnych, za to wiosną i latem najczęściej gotuję barszcz z botwinką, czyli młodymi buraczkami ćwikłowymi wraz z liśćmi. Też go lubicie? Ja muszę przyznać, że od niedawna .. kiedyś nie wyobrażałam sobie zjedzenia chociażby łyżki tej potrawy.