Gulasz z dynią, pieczarkami i cebulą, do tego zioła i szczypiorek. Wszystkich, którzy obawiają się takiego zestawienia, uspokajam, że smaki bardzo się uzupełniają, a dynia dodatkowo zabarwi potrawę na piękny jesienny kolor.
Aromatyczne i proste do przygotowania będzie idealne się jako pożywny lunch, który możemy zabrać w pudełku do pracy lub jako zdrowe danie, które możemy podjadać przed telewizorem w długie, jesienne wieczory.
Pyszne, soczyste mięso z kurczaka w rewelacyjnie aromatycznym sosie na bazie pomidorów i cebuli z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom indyjskich smaków. Ponadto, danie to jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc jest też doskonałą propozycją na obiad w zabieganym tygodniu, zapraszam!
Wszystko bez dość pracochłonnego układania warstw i zapiekania, za to w jednym garnku. Mamy tu wszystko, co trzeba: pomidorowo-mięsny sos, makaron al dente i roztopiony ser.
Kolejny przepis na piernik, bo rok temu upiekłam równie pyszny piernik, ale przekładany dodatkowo marcepanem. (...)
Ten przepis jest bardzo prosty, nie wymaga użycia miksera i naprawdę świetnie smakuje.
Podkreśliłam koperek w nazwie bo jest tu najważniejszy. Jest to bardzo prosta surówka składająca się z 3 składników i sosu więc minimalizm całkowity ale nie w smaku. Doskonale pasuje do mięs, ryby, kaszy i chleba.
Rafaello z białą czekoladą na biszkopcie to idealny smakołyk dla wielbicieli białej czekolady i kokosu, niezwykły deser dla każdego łasucha. Ciasto Rafaello oprócz innych okazji będzie znakomitą propozycja na świątecznym stole.
Ten serniczek jest na spodzie z delikatnego ciasta, a wierzch sernika udekorowałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi :). Sernik jest delikatny i wspaniale rozpływa się w ustach. Ciasto jest mięciutkie, delikatnie waniliowe.
Jajka ostatecznie wyszły bardziej po mojemu, nieskromnie dodam, że moje smakowały mi jeszcze bardziej :D, ale co najważniejsze bardzo posmakowały również domownikom. Gęsty i aromatyczny sos pomidorowy wyjadałam już z patelni, a i świeży szpinak na maśle i z czosnkiem trafił po części do brzuszka zamiast do zapiekania.
Konsystencja była dobra, bo ciasto wyszło i aromatyczne i wilgotne. Lekko kwaskowate ze względu na wiśnie. No i gruba warstwa polewy czekoladowej.
Na pewno mogę polecić zabieganym osobom, bo robi się je błyskawicznie, a i dzieciom na pewno zasmakuje.
Dzisiaj pokażę Wam jak przygotować aromatyczny chlebek czosnkowy. Znika ze stołu w ekspresowym tempie, jeszcze zanim zdąży wystygnąć. Idealnie sprawdza się w roli przekąski na każdą porę dnia. Moim zdaniem chlebek świetnie komponuje się również z wszelkiego rodzaju sałatkami.