Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Amarantus ekspandowany to produkt, który ostatnio stał się bardzo popularny. Nie bez powodu. Świetnie nadaje się do przede wszystkim do batoników: jego ziarenka są chrupiące i drobne. W moim przepisie zostały zlepione głównie za pomocą masła migdałowego i czekolady. Powstała przepyszna i zdrowa przekąska.
Nachos to danie, które każdy zna, ale nie każdy robił je w domu. A nie ma nic prostszego. Wystarczą chipsy tortilla (ważne, żeby miały prosty skład i nie za dużo soli), prawie dowolne kolorowe dodatki i wyrazisty ser. Efekt na pewno będzie spektakularny
Proteinowe smoothie czekoladowe z awokado i bananem to świetny sposób na szybkie i pożywne śniadanie, ale też na pyszny deser. Smakuje obłędnie, a jednocześnie jest zdrowe i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pić je częściej.
Bataty warto zawsze mieć w lodówce, bo można z nich przygotować wszystko: i dania obiadowe, i desery. Świetnym pomysłem jest wykorzystanie ich do ciast, zwłaszcza takich bez pieczenia, które dzięki nim są kremowe. Moje brownie ze słodkich ziemniaków nie może się nie udać i jest przepyszne
Wspominałam już, że bardzo lubię kuchnię koreańską. (...) Smażony ryż z kimchi (Kimchi Bokkeum Bap) to niesamowicie proste i smaczne danie, które każdego zachęci do dalszych eksperymentów z tą kuchnią.
Słyszałam, że niektórzy nie lubią puddingów chia, zwłaszcza ich konsystencji. Szczerze mówiąc, nie wiem, jak to możliwe ;) Ja je uwielbiam! Nie robię ich zbyt często, bo na co dzień wybieram nocne owsianki, ale doceniam ich uniwersalność, teksturę i co najważniejsze smak. Wersja kokosowa jest jedną z najlepszych
Wrapy z kurczakiem w pomidorowym sosie chipotle z czarną fasolą to idealny sposób na szybki, a przy tym bardzo smaczny obiad. Danie jest sycące, zdrowe i niezwykle proste. A do tego pikantne i rozgrzewające, idealne na coraz chłodniejsze dni
Batoniki proteinowe z masłem orzechowym i kakao udały się świetnie, dlatego postanowiłam wypróbować inne wersje. Kokosowa okazała się równie pyszna. Do przygotowania takich batoników nadaje się tylko roślinne białko, prawdopodobnie ze względu na zawartość błonnika. Można je jednak kupić bez problemu, więc polecam, nie tylko trenującym
Od czasu do czasu dobrze jest zastąpić "nudne" kanapki muffinkami. Upieczonych za jednym razem 12 sztuk wystarczy na kilka dni, podczas których można mieć z głowy przygotowywanie drugiego śniadania. Dzięki młodej cukinii muffinki są wilgotne, a za sprawą ostrego sera bardzo wyraziste w smaku
Jak już wspominałam, uwielbiam nocne owsianki - jem je prawie codziennie (poza weekendami). Są pyszne, szybkie, zdrowe i dają energię na kilka godzin. Można przygotowywać je w niezliczonej liczbie wersji, dzięki czemu nigdy się nie nudzą. Ze słodyczy zawsze szczególnie lubiłam śliwki w czekoladzie, dlatego postanowiłam odtworzyć ich smak w postaci owsianki i to był bardzo dobry pomysł!
Paneer to indyjski ser przypominający twaróg, który zachowuje kształt w czasie gotowania. Coraz częściej pojawia się w polskich sklepach, ale można też zrobić go samemu. Wykorzystuje się go do wielu dań, np. matar paneer, które jest bardzo popularne w Pendżabie
Chcesz otrzymywać najnowsze przepisy na skrzynkę e-mail?
Załóż konto