Zupa à la lasagne
 
             
 
 Ta zupa to prawdziwy hit ;D Naprawdę, jako fanka lasagne stwierdzam, że smakuje dokładnie jak to danie. Wszystko bez dość pracochłonnego układania warstw i zapiekania, za to w jednym garnku. Mamy tu wszystko, co trzeba: pomidorowo-mięsny sos, makaron al dente i roztopiony ser. Wszystko w pół godziny i przepyszne! 
 Zupa jak lasagne
 - 2 małe cebule
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 łodyga selera naciowego
- 500g mięsa mielonego z indyka
 - 1 łyżeczka bazylii
 - 1 łyżeczka oregano
 - 1 łyżeczka tymianku 
 - 1/2 łyżeczki chili w płatkach
 - szczypta cukru i soli
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
 - 1 puszka krojonych pomidorów
 - 400ml wody/bulionu
- 125g makaronu lasagne
 - 2 łyżki posiekanej pietruszki
 - 2 łyżki śmietany 30%
- starty ser do posypania
 
 1) W garnku podsmażyć posiekane cebule, czosnek i seler naciowy.
 2) Dodać mięso mielone i podsmażyć z bazylią, oregano, pokruszonym tymiankiem, chili w płatkach, cukrem i solą.
 3) Wlać przecier pomidorowy, krojone pomidory, wodę lub bulion i gotować przez 10 minut.
 4) Dodać płaty makaronu połamane na 4-5 kawałków i gotować 5 minut.
 5) Wmieszać posiekaną pietruszkę i śmietanę.
 6) Podawać posypane startym serem. 
 
 Czas przygotowania: 1/2 godziny
 Liczba porcji: 2
 Kaloryczność jednej porcji: 685 kcal (+ ser)
 
            