Naprawdę nie przesadzam, te jagodzianki są najlepsze!:) Przetestowałam kilka przepisów na bułeczki z jagodami, wszystkie były pyszne, ale ten odpowiada mi najbardziej. Jagodzianki są idealne, mięciuteńkie, rozpływające się w ustach, kolorujące język i zęby. Uwielbiam ! :)
Dziś mam dla Was przepis na ciacho, które chyba wszyscy znają.
Jest to ciasto czeskie, zwane też miodownikiem albo ciastem grysikowym.
Przepyszne blaty miodowe przełożone kremem smakują najlepiej n drugi a nawet trzeci dzień , kiedy to smaki dokładnie się ze sobą ” przegryzą”.
Słodkie, ale absolutnie nie zapychające … delikatne … mięciutkie … przepyszne!!!
To ciasto piekłam w lipcu na jakaś ogródkową imprezę, jest to jeden z lepszych kruchych wypieków, pod warunkiem, że lubicie budyń. Tutaj sprawdzą się śliwki, brzoskwinie, rabarbar.
To ciasto mam już na moim blogu, ale w wersji z rabarbarem. Tym razem postanowiłam wypróbować jak smakuje z malinami. Wyszło pysznie. Chyba nawet lepiej niż za pierwszym razem
W sklepach i na targach możemy właśnie dostać przepyszne i niesamowicie soczyste brzoskwinie.
Sok kapie po rękach a brzoskwinia rozpływa się w ustach!
Któż z nas tego nie lubi? ;)
Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe ( kakaowe ) właśnie z tymi soczystymi brzoskwiniami.
Niesamowicie puszyste, delikatne …. wypełnione po brzegi owocami – świetne do popołudniowej kawy!
Tak jak nie przepadam za połączeniem truskawek z czekoladą, tak maliny wydają mi się być jej idealnym uzupełnieniem. Ten intensywny, słodko-kwaśny smak doskonale dopełnia czekoladowe desery.
Sernik ten jest dość pracochłonny, ale z całą pewnością warto się trochę pomęczyć. (...) Dodatek mascarpone i kremówki do zwykłego twarogu nadaje mu aksamitnej konsystencji. Jest cudownie kremowy, wilgotny i lekki. Przez wszystkie warstwy przebija się smak kawowego likieru, który sprawia, że całość jest spójna i idealnie się ze sobą komponuje. Ogromnie polecam :)
Jeden z tych serników, które można jeść bez końca. Cudownie aromatyczny, masa serowa bajeczna, ani za ciężka ani za zwięzła, rozpływająca się w ustach. Na serze ułożona korona z mieszaniny jabłek i słodkiego mango,a zwieńczona chrupiącą kruszonką.