Niesamowicie prosta i szybka, a jakże ciekawa przystawka, która z pewnością przypadnie do gustu twoim gościom. Przygotujesz ją w 20-25minut dla sporej ilości gości.
Zupa ta wydaje się być raczej jesienna, ale doszłam do wniosku, że pora zacząć robić “sprzątanie” zamrażarki przed letnim sezonem i spożytkować jakoś te moje zapasy dyni.
Zacznę od prostej bruschetty. Jest to włoska przystawka, której podstawą jest pieczywo. Opieczone, posmarowane oliwą i natarte czosnkiem. Do tego świeże pokrojone pomidory, świeża bazylia.
Tortille z chrupiącymi warzywami i wędzonym kurczakiem to świetna przekąska na zimno. Dobra zarówno na drugie śniadanie, lekki obiad albo na imprezę ;) Niebanalnej, intrygującej nuty smakowej dodaje aromatyczny chutney z mango.
Zapraszam Was na leguminę cytrynową. Aromatyczną, mocno cytrusową, z widocznymi skórkami cytrynowymi. W stosunku do oryginału dodałabym jedynie więcej cukru – wypiek wyszedł lekko wytrawny, a ja jednak miałabym ochotę na coś słodszego. Do tego plastry cytryny smażone w cukrze i… mniaaam, można wcinać
Na patelni grillowej rozgrzej masło. Połóż na patelnie rybę. Najpierw podsmażaj na stronie ze skórą przez 5 minut. Dzięki temu nasza ryba nie skurczy się za bardzo. Następnie przewróć filet na drugą stronę i smaż jeszcze 4 minuty...
ieskromnie powiem, że (...) spotkały się z wyjątkowo ciepłym przyjęciem konsumentów :) Z resztą nie ma się co dziwić, te wilgotne babeczki są równocześnie lekkie i pełne aromatu. po prostu doskonałe!
W kuchni znalazłam liście młodego szpinaku oraz rukoli, a także natkę pietruszki. Składniki połączyłam ze sobą, dodałam orzechy, czosnek i oliwę. Powstało z tego zielone, aromatyczne pesto, którym posmarowałam wyrośnięte chlebowe ciasto.