Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Kokilki lub naczynie do pieczenia smarujemy masłem i oprószamy delikatnie mąką. Dodajemy garść świeżych malin i pokrojone morele, zalewamy ciastem. Clafoutis przekładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 18-20 minut.
Marchewki, pietruszkę i selera obrać i pokroić na kawałki, położyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodać pieczarki pokrojone na ćwiartki i pokrojoną na kilka kawałków obraną cebulę. Warzywa doprawić solą, pieprzem, skropić oliwą extra, wymieszać, rozłożyć po całej blaszce i piec...
Brokuła podzielić na kilka mniejszych kawałków i ugotować we wrzątku z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru przez 4 minuty, po ugotowaniu przelać zimną wodą na sitku.
W sobotę piekłyśmy z Agatą bułeczki hotdogowe w ramach Wypiekania na śniadanie. Bułeczki wyszły trochę za duże, ale mięciutkie i pyszne. Następnym razem trzeba zrobić więcej bułeczek z tej samej porcji ciasta.
Dawno nie miałam okazji dołączyć do Piekarni Amber :) Ale w końcu się udało :) W całym domu pachnie piwem i cebulą - nietypowy zapach dla świeżego chleba... Bo chleb nietypowy - z książki Piotra Kucharskiego Chleb domowa piekarnia.