Dziś przepis na pyszne ciasto marchewkowe. Nieco inne niż te, które zwykle piekę, ale zmiany jakże są wskazane. Zabrałam je na wczorajsze wyjście na działkę i nie wiem, czy to smak, czy też świerze powietrze sprawiło, że ciasto zniknęło zanim na dobre zdążyłam je pokroić.
Lubię pasty kanapkowe. Najbardziej chyba tą pospolitą pastę jajeczną, ale czasem przychodzi moment, kiedy chce się zmienić smak i zrobić coś innego. Moje dzisiejsze śniadanie to było właśnie coś takiego innego. Kilka serów, dodatki, zielenina i przyprawy – całość stworzyła niesamowity smak. Polecam wszystkim tę pastę – jest pyszna, a zielenina nadaje jej śliczny kolor.
Żółtko cudownie rozpływa się na toście, a szpinak idealnie komponuje w takim zestawie...Jeśli znajdziecie chwile podczas weekendu to rozpieście podniebienie takim pysznym i zdrowym śniadaniem...Polecam gorąco :)
Potrawa z serii „sprzątanie lodówki”. To były bardzo smaczne porządki. Z makaronu można wyczarować świetne potrawy, nawet jeśli w lodówce mamy tylko trochę – wydawałoby się – resztek ;)
Jestem zimnolubna i nadmiar ciepła mnie dobija.. Nic mi się nie chce, na nic nie mam ochoty. Ponieważ temperatura trochę spadła to i ja weszłam w szybsze obroty i postanowiłam zrobić na obiad lasagne bolognese.
Smaczny pomysł na węglowodanowy posiłek na diecie Montignaca. Dość wyraźny, pikantny smak sosu będzie pasował też z pewnością osobom, które nie muszą martwić się o zbędne kilogramy.
Muffinki z avocado... bardzo byłam ciekawa rezultatu tego eksperymentu i... gdybym nie wiedziała że tam jest to nie wyczułabym różnicy miedzy nimi a innymi czekoladowymi babeczkami. Smaczne, wilgotne, nieco kruszące się, mocno czekoladowe ciasto z kawałkami czekolady i orzechów włoskich.
Pilaw to bliskowschodnia potrawa z ryżu z rozmaitymi (mięsnymi lub warzywnymi dodatkami). W przeciwieństwie do kremowego risotto, ryż w pilawie musi być sypki – najlepiej spisuje się tu ryż basmati. Obowiązkowe są bliskowschodnie przyprawy, takie jak kolendra, kumin, chili czy kurkuma. Reszta zależy od wyobraźni ;)
Niesamowicie prosta i szybka, a jakże ciekawa przystawka, która z pewnością przypadnie do gustu twoim gościom. Przygotujesz ją w 20-25minut dla sporej ilości gości.