Po prostu nie mogłam przejść obojętnie obok tego przepisu. Bardzo spodobało mi się zestawienie smaków "Nutelli" i truskawek , więc postanowiłam upiec te muffinki w trybie natychmiastowym. Jak postanowiłam , tak zrobiłam i w ten oto sposób bardzo szybko mogłam delektować się ich wspaniałym smakiem.
W tej potrawie oczywiście najlepszy jest sos śliwkowy. Kwaskowo-słodki, z wyraźną nutą imbiru. Nadaje mięsu ciekawego posmaku. U mnie w domu była prośba o dokładkę. Sosu! :)
Życie lubi nas czasami zaskakiwać, sprawiać, że trzeba wszystko poukładać sobie na nowo, przemyśleć, pozmieniać co nieco... Dla mnie taką niespodzianką w zeszłym tygodniu, nieprzyjemną niestety, były wyniki badań...Nie będę się nad nimi tutaj rozwodzić, bo to nie czas i miejsce, chciałam tylko napisać o tym, na co te wyniki miały największy wpływ czyli o jedzeniu...
Bardzo lubię różne "wynalazki" kulinarne, rzadko coś powtarzam, chyba że dla gości i ciąglę wyszukuję nowe, ciekawe przepisy. Jednak w kwestii pizzy moje poszukiwania zakończyły się na tym przepisie. Nie szukam już innych bo ten jest najlepszy.
Robiłam już kolejny raz. Mięsko pyszne, mięciutkie, dużo warzyw - samo zdrowie ;) Przepis Seniorki z forum CinCin. Miało być z ryżem, ale zabrakło - podałam z kaszą mazurską - wyszło lepiej niż z ryżem. Robiłam z podwójnej porcji.
Dzisiaj podaję przepis na kurczaka duszonego w warzywach z dodatkiem ketchupu. Pyszny, szybki sposób na obiad. Można podawać na ciepło do ryżu lub na zimno jako przystawkę, jest pyszny gdy sos wsiąknie w panierowane mięso. Polecam!
Jutro Tłusty Czwartek a mnie niestety nie będzie w domu cały dzień. W związku z tym, aby co nieco nawiązać do tłustoczwartkowej tradycji, zrobiłam dzisiaj racuchy. Robiłam je już wiele razy, za każdym razem wypróbowuję ten smak z innymi owocami. Dzisiaj przyszła kolej na ananasy i to był dobry wybór. Może pączków nie zastąpią ale jakaś namiastka to jednak jest.
Mięso pokroić, posypać solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Składniki sosu wymieszać, zagotować. Mięso włożyć do naczynia do zapiekania, polać sosem. Piec 2 godziny w temperaturze 160C. Podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem.
Chociaż wygląd pozostawia wiele do życzenia - wolę kolorowe jedzenie, przedstawiam jedno z najpyszniejszych makaronowych dań jakie jadłam. Połączenie smaków w tej potrawie jest genialne, zwłaszcza dla mnie bo uwielbiam makaron z kurczakiem a cytryna i estragon smakuje tutaj przepysznie.
Boski sernik! Rozpływający sie w ustach, mocno czekoladowy, idealna propozycja dla wielbicieli wilgotnych ciast. Przepis znalazłam na stronie Liski. Bardzo gorąco polecam!
Pyszna, rozgrzewająca zupa z dodatkiem świeżych pomidorów... Przepis znalazłam na forum cincin, proporcje potraktowałam dość dowolnie - jestem w trakcie robienia sosu pomidorowego do słoika - pomidorów dałam więcej niż w przepisie.