Roladki z łososia i serkiem mascarpone
W jednym z odcinków nowego programu Ugotowani zobaczyłam przepis, który mnie bardzo zainteresował. Przepis na przystawkę rock and roll czyli roladki z łososia z serkiem mascarpone, musztardą i zielonym koperkiem. Chociaż nie przepadam za łososiem to ten przepis tak mnie męczył, że musiałam go wypróbować. I cóż mogę powiedzieć o tej przekąsce? Podobno smaczna. Podobno bo ........ zabrakło mi odwagi, żeby jej skosztować. Ale ci, którzy próbowali twierdzili, że smakuje. A napewno ładnie wygląda:)
Składniki:
- 2 opakowania łososia w plastrach
- 250 g serka mascarpone
- 0,5 słoiczka musztardy z gorczycą
- plasterki cytryny
- świeży koperek
- sól, pieprz
Na papierze pergaminowym położyć łososia, posmarować serkiem, zostawiając 2 cm wolnych brzegów. Dodać musztardę, sól, pieprz. Całość zwinąć w roladę i włożyć na godzinę do zamrażarki. Po wyjęciu pokroić w plastry. Podać z cytryną i grzanką.
Smacznego:)