Ten przepis okazał się być idealny, ba nawet lepszy od pierwowzoru. Sos jest delikatnie cebulowy, kremowy, perfekcyjnie zapasuje do każdych dodatków. A do tego jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Bardzo polecam!
1/3 szklanki oliwy rozgrzewam na patelni, wrzucam pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek, całość podduszam. Cukinię należy pokroić na cieniutkie wstążki - za pomocą np obieraczki do warzyw i wrzucić do cebuli.
Deser, który dzisiaj przedstawiam jest prawdziwą eksplozją smaków. Jest w nim wszystko co najlepsze letnią porą czyli lody, pachnące maliny, słodka polewa toffi i chrupiące ciasteczka.
Tort, który jest bardziej czekoladowy od czekolady.Zdecydowanie dla amatorów gorzkiej, cierpkiej czekolady, kakaa itp. Niezbyt słodki, ciężki i baaaardzo sycący, ale też i bardzo smaczny.Polecam czekoladocholikom:)
Bardzo zasmakował mi gulasz, mocno warzywny, lekko pikantny, typowo węgierski. Z dużym kleksem ze śmietany na szczycie stworzył dla mnie obiad idealny :-) Bardzo, bardzo polecam.
uzbierałam trochę kurek i "zdradziłam" mój ulubiony przepis czyli kurki po prowansalsku . Tym razem zrobiłam je z makaronem penne jako dnie obiadowe.Polecam
Lubicie makaron? Na pewno. Przecież wszyscy lubią makaron! A już zwłaszcza taki w kremowym wydaniu ze zdecydowanymi dodatkami smakowymi. Taki z włoskimi akcentami. I posypany parmezanem. Kto się oprze? Na pewno nie ja ;)
Idealne na letni deser, owoce pod kruszonką. Można użyć dowolnych letnich owoców, zimą sprawdzą się jabłka i gruszki, można też użyć np musu jabłkowego. Każda wersja jest pyszna, a pieczone owoce tworzą cudowny sok... mmm.... pycha
Wyszła delikatna, kremowa, lekko ostra bo przecież z porami ale nie za mocna. Z grzankami smakowała wspaniale a myślę, że z makaronem byłaby również pyszna.