Crumble z borówkami i morelami

Crumble z borówkami i morelami
Idealne na letni deser, owoce pod kruszonką. Można użyć dowolnych letnich owoców, zimą sprawdzą się jabłka i gruszki, można też użyć np musu jabłkowego. Każda wersja jest pyszna, a pieczone owoce tworzą cudowny sok... mmm.... pycha

Crumble z borówkami i morelami
  • 2 łyżki cukru+75g cukru
  • 75g masła
  • 150g mąki
  • owoce
Owoce wkładamy do kokilek, większe należy pokroić.

Zdjęcie - crumble z borówkami i morelami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiKażdą porcje posypujemy łyżką cukru. Mieszamy 75g cukru, 75g masła i 150g mąki robiąc kruszonkę - czyli mają zostać grudki.

Zdjęcie - crumble z borówkami i morelami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiPosypujemy tym owoce i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

Zdjęcie - crumble z borówkami i morelami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów