Crumble z borówkami i morelami
Idealne na letni deser, owoce pod kruszonką. Można użyć dowolnych letnich owoców, zimą sprawdzą się jabłka i gruszki, można też użyć np musu jabłkowego. Każda wersja jest pyszna, a pieczone owoce tworzą cudowny sok... mmm.... pycha
Crumble z borówkami i morelami
Każdą porcje posypujemy łyżką cukru. Mieszamy 75g cukru, 75g masła i 150g mąki robiąc kruszonkę - czyli mają zostać grudki.
Posypujemy tym owoce i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Crumble z borówkami i morelami
- 2 łyżki cukru+75g cukru
- 75g masła
- 150g mąki
- owoce
Każdą porcje posypujemy łyżką cukru. Mieszamy 75g cukru, 75g masła i 150g mąki robiąc kruszonkę - czyli mają zostać grudki.
Posypujemy tym owoce i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.