Tagliatelle z cukinią II

Tagliatelle z cukinią II
Odzyskałam obiektyw i nawet działa, ale straciłam jakoś wenę w kuchni i ogólnie jakoś tak apatycznie a nie apetycznie jest wokoło. Przedstawiam, więc drugą wersję tagliatelle z cukinią.

Tagliatelle z cukinią II
  • makaron tagliatelle
  • cukinia
  • garść czarnych oliwek
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • oliwa
  • sól
Zdjęcie - tagliatelle z cukinią II - Przepisy kulinarne ze zdjęciami1/3 szklanki oliwy rozgrzewam na patelni, wrzucam pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek, całość podduszam. Cukinię należy pokroić na cieniutkie wstążki - za pomocą np obieraczki do warzyw i wrzucić do cebuli. Po mniej więcej 10 minutach dodaję przekrojone na pół pomidorki i oliwki, doprawiam solą i tymiankiem. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, mieszamy z cukinia i zjadamy ze smakiem.

Kategorie przepisów