Jedyne co mogę powiedzieć o tym serniku to, że jest obłędny, kremowy, aksamitny i taki mocno czekoladowy. Ja się w nim po prostu zakochałam, więc spróbujcie koniecznie i Wy.
Ostatnio zakochałam się w ciastach z kaszy jaglanej, co z resztą można zauważyć na moim blogu. Tym razem stworzyłam bardzo mocno czekoladowy sernik. W smaku prawie identyczny jak ten tradycyjny z twarogu. Naprawdę zachęcam do wypróbowania tego smakowitego i prostego pomysłu!
Pyszny dwuwarstwowy serniczek bez pieczenia z musem z czarnej porzeczki w jednej warstwie i aromatem waniliowym w drugiej. Na chrupkim spodzie zrobionym ze śniadaniowych kuleczek zbożowych i czekolady. Całość wykończona galaretką o smaku owoców leśnych z dodatkiem likieru Cassis i owoców czarnej porzeczki.
Dziś zapraszam na ciasto, które u mnie w domu zniknęło w tempie ekspresowym, aż musiałam się upominać o pozostawienie kawałeczka do zdjęć. Zasadniczo bardzo proste - delikatne czekoladowe blaty biszkoptowe i krem budyniowy z dodatkiem białej czekolady, ot wydawałoby się nic specjalnego, ale moim domownikom bardzo posmakowało.
Dawno temu na blogu pojawił się przepis na Liona i cieszył się on sporą popularnością, a ja w międzyczasie odrobinę zmodyfikowałam to pyszne ciacho i przyrządziłam jego białą wersję, równie pyszną jak poprzednia i dziś dzielę się z Wami przepisem.
Dziś mam dla Was przepis na pyszną karpatkę z borówkami. Jakoś tak mi się zachciało mimo gorąca, bardzo lubię ją robić i jeść też he he. Tym razem wypróbowałam przepis Ewy Wachowicz. Karpatka wyszła pyszna, polecam Wam zrobienie, bo warto.
Miało być ciasno z wiśniami ale ich cena mnie przeraziła i wybrałam dużo tańsze nasze krajowe brzoskwinie, które uśmiechały się do mnie zachęcająco z jednego ze straganów. W towarzystwie orzechowego biszkoptu, kremu budyniowego i galaretki smakowały wybornie, a jak całość pięknie się prezentowała możecie zobaczyć na zdjęciach.
Dziś kolejna moja propozycja na letni deser - chrupiący czekoladowy spód, delikatna masa serowo śmietanowa i orzeźwiająca frużelina morelowa - jak to mój Mąż powiedział najlepszy deser na świecie.
Ten sernik jest absolutnie genialny, delikatny, puszysty, niezbyt słodki, po prostu rozpływający się w ustach. Mogłabym jeszcze długo rozpływać się w zachwytach nad nim, ale lepiej będzie gdy przejdę do przepisu.
Mam nadzieję, że również i Wam tak posmakuje i będziecie mieli kolejne ulubione wegańskie ciasto bez cukru, bez glutenu i bez laktozy do wciągania bez wyrzutów sumienia.
Przygotowanie tortu z lodami to tzw. "pestka" lub "bułka z masłem". Wystarczy niewiele pracy, niewiele czasu, a efekt końcowy zachwyca i sprawia mega przyjemność. Zarówno przyjemność jedzenia, jak i przyjemność dla oka.
Na koniec tygodnia mam dla Was przepis na pyszny torcik podwójnie czekoladowy z malinami, dużą ilością malin i galaretką, na spodzie ciasteczkowym, więc bez pieczenia. Jest rewelacyjny, polecam bardzo, warto zrobić.
Witajcie moi mili, miałam małą przerwę w blogowaniu ale już do Was wracam i zapraszam na pyszny, a do tego bardzo prosty i szybki w przygotowaniu sernik ze śliwkami.
Jedno z lepszych ciast z owocami, jakie ostatnio robiłam.
Delikatny, kruchy spod pokryty owocami i lekką kokosową pianką / bezą oraz chrupiącą kruszonką jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki.
Moje czekoladowe ciasto przygotowałam prawie bez użycia cukru, jest tylko odrobina cukru znajdująca się w gorzkiej czekoladzie. Dodałam też zdrową mąkę jaglaną oraz olej kokosowy.