Zwykła kasza manna w niezwykłym wydaniu :) Gdy tylko zobaczyłam ten przepis, wiedziałam, że muszę go wypróbować. Taka manna nie tylko świetnie smakuje, ale i fajnie wygląda dzięki odrobinie kurkumy, która nadaje jej słonecznego wyglądu :) Takie śniadanie poprawi nastrój nawet w najbardziej pochmurny poranek :)
Jak wiecie uwielbiam ciasta budyniowe , ale budynie wykorzystuję absolutnie nie tylko do ciast.
Robię z nich również desery i smakołyki na obiad czy też podwieczorek.
Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne budyniowe racuszki / pancakes.
Niesamowicie delikatne , słodkie, i wypełnione po brzegi bananami.
Powiem Wam szczerze - nie lubiłam omletów, dopóki nie zrobiłam tego. Ten nie smakuje jak omlet, raczej jak biszkopt. No pyszne ciasteczko, po prostu. Jest puszysty, lekki i nie opada. Moi alergicy mogą już jajka od czasu do czasu, więc takim omlecikiem objadają się w niedzielne poranki.
Kasza jaglana na słodko, to sposób na zdrowe śniadanie, lekki obiad lub podwieczorek. Kaszę gotowałam na mleku, zamiast cukru użyłam miodu rzepakowego. Jabłka karmelizowane miodem i prażone migdały, nadają kaszy ciekawego charakteru.
Bardzo proste i smaczne puszyste placuszki. Można je zrobić z dowolnymi owocami (u mnie były to jabłka). Szybko się je przygotowuje, jeszcze szybciej zjada ;)
To naprawdę wdzięczna propozycja na smaczne i syte śniadanie. (...) Z efektu jestem zadowolona. Całość wyszła smaczna i bardzo sycąca. Tak przygotowana manna bez problemu się kroiła, a w konsystencji i smaku przypominała trochę zwyczajne, ucierane ciasto z owocami
Serwuję Wam kultowy paprykarz szczeciński w mojej wersji de luxe! Czyli na bogato! Z łososiem i wędzoną makrelą. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Receptura tego rarytasu powstała w 1965 roku podczas dalekomorskich połowów u wybrzeży Afryki Zachodniej. Początkowo jego głównym składnikiem było mięso z różnych gatunków afrykańskich ryb, pulpa pomidorowa sprowadzana z Bułgarii, Węgier i Rumunii, ostra afrykańska papryczka- pima, warzywa i przyprawy. Jego pierwowzorem był afrykański przysmak czop-czop, który zachwycił podniebienia technologów ze statków-chłodni należących do Zakładu PPDiU Gryf ze Szczecina.
Dziś przedstawiam doskonały pomysł na weekendowe śniadanie na słodko. Puszysty omlet z jabłkami w karmelu i orzechami włoskimi, przepyszny! Spotkałam się też z nazwą omlet po cesarsku i nic dziwnego, prawdziwa uczta dla zmysłów.