To taka ekspresowa wersja dla leniuchów lub zapracowanych :-)2 minuty i pudding jest gotowy, do tego trzeba doliczyć ok.10 minut na duszenie śliwek i mamy pożywne śniadanie, kolację lub podwieczorek.
Szybkie i bardzo smaczne placuszki z banana, które pokochają na pewno dzieci i dorośli. Nie ma w nich cukru, bo słodycz dają banany, idealne do jogurtu, dżemu, solo z owocami. U mnie dzieci tym razem jadły same. Placuszki zniknęły w mig. Można je nawet jeść zimne, bo smakują super :-)
Takie pyszne i puszyste placuszki dziś na blogu. Bardzo delikatne i smaczne z nuta cytryny. Lekkie za sprawą większej ilości białek. Moje i tak nie wyszły nie wiadomo jak wysokie, ale na blogu moje wypieki na którym znalazłam przepis są mega puchate. Mimo to smakują rewelacyjnie, dzieci zachwycone, jedzą już drugi dzień.
Dobrze przygotowany omlet to istny raj dla podniebienia. Jest delikatny, wilgotny w środku, aż prosi się o ulubione dodatki, a tu pole do popisu jest wielkie, bo omlet sam w sobie neutralny doskonale łączy się ze składnikami tak słodkimi, jak wytrawnymi.
Może warto w najbliższy weekend urządzić sobie śniadaniową ucztę, taką bez pośpiechu. Włączcie ulubioną muzykę, przygotujcie pyszne, puszyste placki jogurtowe z owocami i ulubioną kawę, herbatę lub lemoniadę. Cieszcie się chwilą i korzystajcie z ostatnich dni wakacji
Pyszne, mięciutkie placuszki twarogowe z dodatkiem jabłka. Dobrze smakują z syropem klonowym albo ulubionym dżemem (u nas znikają najczęściej z dodatkiem dżemu truskawkowego!). Dobre i na ciepło i na zimno, można je przygotować na śniadanie albo słodki obiad czy podwieczorek.
Według badania przeprowadzonego na Politechnice Gdańskiej, w grupie osób regularnie kupujących banany tylko 14% osób zje owoc z wyraźnie brązowymi plamkami. Cała reszta badanych według swoich deklaracji wyrzuci tak wyglądający owoc do kosza. Dlatego bardzo Was proszę, jeżeli macie takie już trochę "zmęczone" banany nie wyrzucajcie ich. Naprawdę można je zjeść lub wyczarować z nich jeszcze dużo pyszności.
Zmniejszona ilość cukru nie obniża w jakikolwiek sposób wartości smakowych tych gofrów - są po prostu pyszne, nawet bez żadnych dodatków, a gruby cukier dodany na ostatnim etapie przygotowania ciasta karmelizując się w gofrownicy dodaje im jeszcze dodatkowego "wow"
Poniedziałek zaczynamy od gofrów :-) Tym razem takie z dodatkiem maślanki. Wyszły super, wszystkim smakowały. Moja córka je uwielbia i jadła by gofry na okrągło jak by mogła :-)
Dla mnie gofry zawsze były punktem obowiązkowym wakacji nad morzem i bardzo za tym czasem tęsknię. Ale czasy mamy jakie mamy, wiadomo, pandemia... Trzeba sobie radzić. A ja radzę sobie przygotowując smakołyki dla mojej rodziny i gofry są ostatnio u nas stałym punktem programu
Zamarzyły mi się bagietki wypełnione zapieczoną masą jajeczną. Taka jajecznica w bułce. Z jajecznicą konsystencjonalnie niewiele miało to wspólnego, ale mogę powiedzieć, że zachcianka została spełniona.
Gdy tylko zobaczyłam przepis na te placuszki od razu wiedziałam, że je przygotuję.
Wyszły bardzo puszyste i delikatne, a zapach podczas smażenia był po prostu cudny.