Racuchy bananowe z bananami
Jak wiecie uwielbiam ciasta budyniowe , ale budynie wykorzystuję absolutnie nie tylko do ciast.
Robię z nich również desery i smakołyki na obiad czy też podwieczorek.
Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne budyniowe racuszki / pancakes.
Niesamowicie delikatne , słodkie, i wypełnione po brzegi bananami.
Takie racuszki budyniowe są idealnym pomysłem na słodki obiad , albo równie słodki podwieczorek.
Na leniwe śniadanie np. w łóżku sprawdzą się równie znakomicie.
Polecam!
SKŁADNIKI:* budyń waniliowy – 40 g
* jajko – 1 szt
* maka pszenna – 1,5 szkl
* mleko – 1 szkl
* olej – 2 łyżki
* cukier – 3 łyżki
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* banan – 2 szt
* olej do smażenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Wszystkie składniki oprócz bananów dokładnie ze sobą miksujemy.
Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę banany, mieszamy.
Smażymy niewielkie racuszki na mocno rozgrzanym oleju.
Podajemy gorące udekorowane bananem i cukrem pudrem.
Pycha!
DRUKUJ: