Racuchy bananowe z bananami

Racuchy bananowe z bananami

Jak wiecie uwielbiam ciasta budyniowe , ale budynie wykorzystuję absolutnie nie tylko do ciast.

Robię z nich również desery i smakołyki na obiad czy też podwieczorek.

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne budyniowe racuszki / pancakes.

Niesamowicie delikatne , słodkie, i wypełnione po brzegi bananami.

Takie racuszki budyniowe są idealnym pomysłem na słodki obiad , albo równie słodki podwieczorek.

Na leniwe śniadanie np. w łóżku sprawdzą się równie znakomicie.

Polecam!

 Zdjęcie - RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* budyń waniliowy – 40 g

* jajko – 1 szt

* maka pszenna – 1,5 szkl

* mleko – 1 szkl

* olej – 2 łyżki

* cukier – 3 łyżki

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* banan – 2 szt

* olej do smażenia

Zdjęcie - RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wszystkie składniki oprócz bananów dokładnie ze sobą miksujemy.

Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę banany, mieszamy.

Smażymy niewielkie racuszki na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące udekorowane bananem i cukrem pudrem.

Pycha!

  Zdjęcie - RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami DRUKUJ:

Kategorie przepisów