Zdrowa, lekka i bardzo smaczna sałatka z sałaty, kiwi (bardzo bogate w witaminę C)oraz lekkiego sera mozzarella. Całości dopełniają orzeszki pinii i miodowy dressing. Idealna na lunch lub kolację. Polecam serdecznie :)
Filety z kurczaka (...) robiłam dwa dni temu na obiad. Z myślą o tej sałatce przygotowałam o jeden filet więcej i w ten sposób zaoszczędziłam sobie pracy. (...) Podobne sałatki na bazie mięsa, które nam zostało z obiadu można zaserwować sobie również następnego dnia na lunch, do pracy.
Prosta, smaczna i kolorowa. Do tego pełna witamin i składników mineralnych czyli sałatka idealna na tą porę roku! W sklepach bez większych problemów można kupić zachęcam do spróbowania tego owocu. Eksperymentalnie zrobiony dressing jest lekki i naprawdę smaczny, świetny do sałatek.
Byłam szczerze zaskoczona, że sałatka z dodatkiem fasoli może być tak lekka. Serio, dodatek świeżych ziół i kwaskowatego sosu sprawia, że to świetne danie na ciepły, letni dzień. Może być podana lekko schłodzona, nie straci na smaku.
Szybka i prosta sałatka: z mango, awokado, mozzarelli - na sałacie, posypana pestkami granatu. Dzięki tego typu sałatkom dieta może być wielką przyjemnością :). Polecam wszystkim! Zdrowe i pyszne :)
Sałatka z owocem, kaki i mozzarellą czyli moje ulubione połączenie: ser i owoce. Wszystko ze świeżą mieszanka sałat i miodowym winegretem. Pyszne i kolorowe! Może przegoni zimę ;)
Miałam ochotę na coś lekkiego, a że akurat w lodówce był bakłażan postanowiłam zrobić z niego sałatkę. Garść sałaty, kilka pomidorków, kawałek sera pleśniowego i miodowy sos vinegret - tylko tyle potrzeba mi było do szczęścia.
Zielony szpinak, chrupiący koper włoski i soczyste kuleczki owocu granata to główne składniki mojej sałatki. Jeszcze tylko odrobina sosu , kilka dodatków smakowych i lekka kolacja gotowa.
Pyszna orzeźwiająca sałatka o słodko kwaśnym smaku z delikatnym , anyżkowym aromatem i oliwkowym akcentem. Ta niezwykle prosta sałatka o nazwie sycylijska to tradycja kuchni tego regionu Włoch.
Nie jestem szczególną fanką paluszków krabowych, ale ich kolor jest urzekający ;) Obawiałam się że ten kolor zniknie, gdy dodany zostanie majonez, pierwotnie znajdujący się w składzie sałatki. Nie bardzo mi też pasował majonez w towarzystwie delikatnych smaków, więc paluszki i cebulę zamarynowałam w soku cytryny.
Pyszna i lekka sałatka rodem z Meksyku :) Niestety nie udało mi się kupić świeżej papai i musiałam zadowolić się tą puszkowaną – ale i tak daje radę :)
Błyskawiczna sałatka z młodego bobu. Z delikatną mozzarellą, masłem. Z małym, miętowym przełamaniem. Idealne w swej prostocie. Jedno z tych 'dań', gdzie składniki mówią same za siebie. I nie mam potrzeby udziwniać, a jedynie jak najlepiej wydobyć smak.