To danie robiłam już jakiś czas temu, kiedy dostępna była młoda kapusta. Kotleciki można jednak śmiało zrobić i podać z czymś zupełnie innym - to już zależy od Was.
Do mleka wsypać drożdże i zamieszać. Odczekać minutę i znowu zamieszać. Wmieszać mąkę i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie dodać mleko i miód, a na koniec mąkę...
Jak wiecie należę do grona wielbicieli wszystkiego co kokosowe i waniliowe – ciastka , ciacha , kawy … kosmetyki , świeczki … a nawet zapachy do samochodu – nigdy nie mam dość .
Wykonanie jest arcybanalne i ktoś by zauważył, że szkoda wpisu na taki wpis…a ja.., że tak sobie pozwolę…piszę go głównie po to..by pocieszyć młode matki…KOCHANE, TRZEBA dawać sobie radę !!:)
Nigdy, ale to przenigdy nie jadłam lepszego koncentratu pomidorowego!!! Wiem, że ładnie to nie brzmi, kiedy tak się przechwalam, ale musicie uwierzyć mi na słowo - a potem kupić najlepszych pomidorów lima ile się da i go zrobić, a już nigdy, powiadam NIGDY! nie kupicie w sklepie koncentratu pomidorowego!!!
Do surówek można "przemycić" różne warzywa. Połączenie kalarepy, marchwi i jabłka dało idealny smak. Kalarepa idealnie smakuje na surowo. Zazwyczaj chrupie się ją, pokrojoną w plasterki. Surówka pasuje do dań obiadowych i dań z grilla. Jest propozycją zdrową i bogatą w witaminy.
Maliny ze swym lekko kwaśnym smakiem idealnie komponują się ze słodyczą śmietankowo- waniliowej masy. Zapraszam na przepis z moją lekką modyfikacją podania.
Pyszny i prosty w wykonaniu chleb, a pochodzi on z książki 'The Fabulous Baker Brothers '. Jego sekret polega na powolnym wyrastaniu ciasta- w lodówce. Spróbujcie go upiec, nie pożałujecie;)!
Jestem nią zachwycona. Reszta domowników zresztą też. Jest znakomitym dodatkiem do naleśników, lodów, deserów i chrupkiego pieczywa. Bardzo prosta w przygotowaniu. Powinna się znaleźć w każdej spiżarni.
Wilgotne, odrobinę zbite, chrupiące migdałami lekko kwaskowate, za sprawą owoców muffinki, były smaczne. Jak widać na zdjęciach równie dobrze się prezentowały. Łatwe w przygotowaniu. Ze stołu znikały dosyć szybko.
Przepyszne ciasto, w którym kwaśne owoce doskonale przełamują słodycz waniliowego kremu. A to wszystko na ultrakruchym spodzie :) Doskonały wypiek na przełom lipca i sierpnia, kiedy to do wyboru mamy m.in. porzeczki, jagody, maliny i wiśnie.