Moja frittata idealna nie jest. Nie wyszło mi utrzymanie jej w konsystencji tarty czy tez ścisłego omletu. Jednakże smak wspaniały. Szybki, prosty posiłek, idealny dla zapracowanej osoby, takiej jak ja.
To danie jednogarnkowe z kurczakiem i warzywami zapiekanymi w cieście jest stosunkowo mało popularne w Polsce, natomiast szeroką popularnością cieszy się na Wyspach Brytyjskich. Nie każdemu może odpowiadać połączenie mięsa i warzyw z ciastem, niemniej w ten sposób zapieczone mają swój specyficzny smak, a danie wygląda dość efektownie.
Śniadanie idealne - można byłoby powiedzieć. Pyszne, zdrowe i nie wymagające olbrzymich nakładów pracy. Groszek zielony, którego od jakiegoś czasu jestem wielką fanką świetnie komponuje się z jajkiem - zarówno smakowo jak i wizualnie.
Bardzo delikatny omlet z jabłkami polecam na śniadanie czy też kolację. Dzieciaki były strasznie szczęśliwe kiedy mogły go porozrywać paluszkami jadząc bez użycia widelca I maczając w konfiturze wiśniowej. Polecam
Omlet to jedno z moich ulubionych śniadań :-) robię je dość często w różnych wersjach smakowych. Tym razem omlet z tuńczykiem i serem ,bez dodatku soli - oczywiście możecie ją dać jeśli chcecie ale mi wydaje się zbędna gdyż ser jest słony. Smakuje wyśmienicie, wyszedł bardzo puszysty nie wiem może do za sprawą wcześniejszego ubicia co pozytywnie mnie zaskoczyło a sam omlet bardzo delikatny
Smakowita Pajda ponownie mnie zaskoczyła ponieważ ciasto z jej dodatkiem wyszło aromatyczne i bardzo kruche. Jeszcze nigdy nie udało mi się takiego zrobić. Idealnie pasuje do wytrawnych tart lub Quiche. Ja połączyłam je z brokułami i wędzonym łososiem. Całość świetnie się skomponowała i pysznie smakowała.
Gdy już omlet będzie ładnie usmażony, zdejmujemy go z patelni i zjadamy. Zjedliśmy go we dwójkę na pół i prawie pękliśmy z przejedzenia, więc 3 osoby też się najedzą.
Puszysty i delikatny, lecz wyrazisty w smaku omlet to naprawdę przepyszne śniadanie. Tak mi smakowało, że chyba niebawem muszę je ponownie zrobić, bo ciągle za mną „chodzi”.
Dziś przedstawiam przepis na przepyszne i lekkie danie, idealne na tak upalne dnia jak mamy obecnie. Zielona lub żółta fasolka szparagowa przygotowana w przyprawach w stylu indyjskim i podana z także świetnie doprawionym jajkiem.
Lubię jajecznicę, ale delikatną, rozpływającą się w ustach, a nie wysuszoną na wiór, albo z glutami z nieściętego białka. Dlatego polecam wszystkim, którzy mają co do niej takie same wymagania, spróbowanie mojej metody jej smażenia.
Bardzo fajne i smaczne naleśniki, bez mąki,a z kaszą manną. Słodzone syropem klonowym. (...) Są bardzo podobne do tradycyjnych, tak stwierdził mój młody, więc niech będzie, będziemy robić dla odmiany takie :-)