Dziś przy długim weekendzie mam dla Was przepis na przepyszny sernik z ciastem półkruchym. Jest rewelacyjny. (...) Polecam go Wam bardzo, bo lepszego dawno nie jadłam :-).
Dziś mam ciacho dla miłośników orzechów, kruche, pyszne i eleganckie na pewno posmakuje wszystkim łasuchom. Dość słodkie, choć słone krakersy dobrze tę słodycz przełamują. Wymaga odrobiny pracy, ale dla tego efektu warto.
Na pewno robiliście, my pierwszy raz. Naleśniki super, bardzo smaczne, puszyste. U nas były na wytrawnie, ale na słodko też się sprawdzą. Polecam i miłego dzionka życzę :-)
Wygląda rewelacyjnie, smakuje pysznie, a pracy przy nim niewiele. Delikatna masa z kaszy manny przełożona herbatnikami, oblana polewą czekoladową i posypana wórkami kokosowymi tworzy niesamowitą całość. Polecam to szybkie i mało skomplikowane ciasto bez pieczenia.
Jest przepyszny, polecam Wam go, bo naprawdę warto zrobić. Zadowoleni będą na pewno panowie, ale u nas i mnie posmakował. Śliwki i boczek robią robotę, smak hmm
Wiosną, kiedy pojawia się rabarbar chłonę go w każdej postaci. Popijając kompot, gdzie jest bohaterem. Smarując pajdę chleba dżemem rabarbarowo-pomarańczowym. Zajadając z nim placek drożdżowy, czy tak jak tutaj upieczony pod kruszonką:-) Kocham ten rabarbarowy czas:-)
Pulpeciki pełne ziół i przypraw, z ciągnącym się serowym wnętrzem, polane sosem pomidorowym to ciekawy pomysł na odświeżenie i uatrakcyjnienie tradycyjnego przepisu. Zasmakują zarówno najmłodszym jak i starszym fanom dobrej kuchni. W wersji dla tych drugich smak można podkręcić dodając papryczki chili lub jalapeno.
Dzisiejsze placuszki całą swoją słodycz zawdzięczają ukrytym w środku bananom i jabłku. Dodatkowo, dzięki zawartości owoców, są niezwykle wilgotne i lekkie zarazem. Nie chcę wyjść na samochwałę, ale… jestem pewna, że je pokochacie!
Pyszne i lekkie ciasto idealne do wypieków z owocami. U mnie z rabarbarem i cynamonem, ale na pewno wykorzystam jeszcze :-). (...) Robi się szybko, smakuje rewelacyjnie, nic tylko robić. Ja zamiast cukru dodałam ksylitol.
Co zrobić z wczorajszymi ziemniakami? Można zrobić kopytka, można pyzy, można kluski leniwe, zapiekankę, a można też krokieciki. Dobre, kremowe w środku, bardzo chrupiące na zewnątrz.
Przygotowanie jest mniej pracochłonne niż w przypadku prawdziwych cheeseburgerów, a smak - niemal identyczny dzięki charakterystycznym dodatkom, czyli cheddarowi, musztardzie i korniszonom.