Smak bobu to smak lata. Sezon na to zielone warzywo już trwa. Nie przegapcie więc okazji na wykorzystanie bobu w pysznych, letnich daniach. Ja proponuję prostą sałatkę z czosnkowo-miętowym dressingiem.
Szparagów na rynku jakby coraz mniej, więc korzystajcie z ich dobrodziejstwa dopóki jest to jeszcze możliwe. Dziś proponuję pyszny dodatek do każdego dania głównego, chrupiące młode ziemniaczki z delikatnymi szparagami i tymiankiem, przygotowane na patelni. Szybkie łatwe i przepyszne. Polecam!
W takie upalne dni jak dziś nie ma się ochoty na gotowanie potraw wymagających długiego przebywania w kuchni. Powodzeniem cieszą się dania, których przygotowanie nie jest skomplikowane. U nas zagościły pankejki - na życzenie dziecięcia - z borówkami i bananem.
.Dzisiejszego giganta pokroilam w grube plastry i nadzialam risotto z kurkami.Nadziewane krazki cukiniowe podalam z jogurtowym dipem mietowym.Danie nie tylko wygladalo imponujaco,smakowalo rowniez rewelacyjnie.
Pomidory pokroić na plastry, grillować, posypać tymiankiem i solą, na każdym położyć odrobinę zielonego pesto i rozłożyć na przemian z plastrami sera wędzonego na grillowanych plastrach bakłażana. Całość zapiec w piekarniku. Posypać świeżą bazylią.
Efekt fenomenalny! Zachęcam do wypróbowania tego przepisu, gdyż efekt wart jest wysiłku, który niewątpliwie trzeba włożyć w przygotowanie tego dania. Polecam!
Pyszna, niezwykle prosta do przygotowania przekąska z bakłażana i pomidorów.Można podawać ją na zimno, ale wyśmienicie smakuje również na ciepło. Wystarczy zapiec ją w gorącym piekarniku.
Ten pasztet, na który przepis dostałam od brata Majanki, też mnie pozytywnie zaskoczył. Dobrze doprawiony, wilgotny, pięknie pachnie podczas pieczenia i ... doskonale smakuje.