To moja pierwsza w życiu kasza jaglana i powiem wam trochę się jej obawiałam , choć niepotrzebnie bardzo mi zasmakowała :-) jest delikatna a w połączeniu z moim sosem pycha aż niemożna się tego najeść.
Farsz może być dowolny, z dodatkiem mięsa lub tuńczyka, ja jednak bardzo lubię je po prostu z warzywami, na przykład papryką i duszoną cebulką, jak dziś.
Jedna z mniej wymyślnych tart, a zarazem jedna z tych najsmaczniejszych. Pomidory, szpinak i feta zgrywają się razem doskonale, jeżeli takiej tarty jeszcze nie próbowaliście to zachęcam do zrobienia!
Dziś przedstawiam bardzo łatwy i szybki przepis na doskonały dodatek do każdego dania głównego Ziemniaki i brokuły zapiekane w śmietance pod mozzarellą – nic prostszego! Najlepiej przygotować danie bezpośrednio przed podaniem, gdyż wtedy ser smakowicie ciągnie się przy wykładaniu – pychota!
Dziś mam dla Was przepis na swoje ulubione kotleciki z czerwonej soczewicy.
Delikatne, niesamowicie sycące , zdrowe – świetnie smakują zarówno solo, jak i z ulubionym sosem np. pomidorowym.
Są świetną alternatywą dla mięsa i z całą pewnością posmakują nie tylko wegetarianom.
Dziś coś oszczędnego w formie, ale jakże smacznego! Danie w miarę szybkie w przygotowaniu i jednocześnie zaspokajające małego i większego głoda. Polecam wersję na bazie serka mascarpone - super delikatna w smaku, pycha!
Użyłam brokułów i ziemniaków w stosunku 1:1, dodałam jajko i przyprawę gyros. Jest to również pomysł na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z poprzedniego dnia. Te placki-kotlety najbardziej smakują na ciepło:))
Były już kotlety z kalafiora, przyszedł czas na eksperyment z brokułem. I ten w pełni się powiódł. Kotlety są pyszne same w sobie, choć - jak to u mnie mogliście zobaczyć wielokrotnie - niemal wszystko pakuje do burgerów :) Jestem od nich totalnie uzależniona i jadam w tysiącach kombinacji.
Wykorzystałam to, że sezon na szparagi trwa i przygotowałam makaron ze szparagami w sosie śmietanowym. Oczywiście dodałam do sosu szpinaku, bo nie tylko go lubię, ale także jakoś bardzo mi pasuje takie szpinakowo-szparagowe połączenie. Danie jest łatwe do przygotowania a smakuje wyśmienicie.
Dość dawno nie robiłam lasagne, dlatego tym razem skusiłam się na jego bezmięsną wersję z cukinią. Bezmięsną, a jednak sycącą i wyrazistą. Uprzednie grillowanie plasterków cukinii poprawia jej smak, a suszone pomidory nadają potrawie śródziemnomorskiego charakteru.