Świeża, lekka, niezwykle aromatyczna i bardzo orzeźwiająca wersja dobrze nam znanej mizerii. Świetnie sprawdzi się z każdym mięsem z grilla. Ja ostatnio podałam ją do falafli - duet idealny.
Grillowana bagietka z masłem czosnkowym to hit kulinarny każdej imprezy, zarówno w domu jak i w plenerze. Ten pyszny i chrupiący przysmak świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do dań z grilla ale również jako samodzielna przekąska.
Coś fenomenalnego na aktualne upały. Ekstra orzeźwienie, pyszna sałatka prosto z południa Europy. Doskonale sprawdzi się na grilla z przyjaciółmi lub rodzinny piknik. Ojjj zapachniało wakacjami
Warzywno-grzybowy gulasz, który robiłam już kilka razy. Jest sycący i aromatyczny; gwarantuję zatem, że posmakuje nie tylko wegetarianom ;) Doskonale sprawdza się w roli ciepłej kolacji, zwłaszcza teraz, w jesienno-zimowym okresie.
Wołowina po burgundzku to jedna z bardziej znanych potraw kuchni francuskiej. Jak nazwa wskazuje, wywodzi się z Burgundii, rejonu leżącego we wschodniej części Francji.
Dziś chciałam Was zaprosić na cudowny krem z buraka, będący przepisem laureatów tegorocznego konkursu Zgotuj Sobie Sukces. Muszę przyznać, że połączenie smaków jest po prostu cudowne!
Niekiedy potrzebny nam błyskawicznie zrobiony posiłek. I wtedy ten przepis będzie idealny, niewielka ilość składników i prostota wykonania to jest to. A przy tym bardzo smacznie. Polecam!
Potrawy, którą łączą w sobie wyjątkowe, aromatyczne składniki - są po prostu skazane na sukces. Takim właśnie daniem jest kurczak z mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią podawany w sosie z grzybów leśnych. Serdecznie zachęcam do wypróbowania.
Gotowałam go już kilkakrotnie, i jestem w tej zupie absolutnie zakochana! Uwaga! Całe mieszkanie p a c h n i e ! I pachnie jeszcze kilka dni, jak rosołek już dawno zjedzony... :)Polecam z całego serca!
Podaje się je na śniadanie lub jako przekąskę, ze śmietaną lub kwaśnym dżemem borówkowym. Ja zamiast nich użyłam jogurtu greckiego z ostrą papryką, który też dobrze się sprawdził.
Dziś przedstawiam pomysł na szybkie i łatwe danie rybne, które smakuje nawet największym ich przeciwnikom. Łosoś pod kołderką z dobrze doprawionego szpinaku wymieszanego z jogurtem i zapieczony z mozzarellą. Może być coś smaczniejszego? :-)
Kurczak w kapitalnym, meksykańskim sosie mole poblano, z dodatkiem czekolady, chili i pomidorów, to pomysł na pyszny, nietuzinkowy obiad, który dostarcza ogromną ilość bodźców smakowych każdemu podniebieniu.