Khyar Bi Laban, czyli mizeria inaczej

Khyar Bi Laban, czyli mizeria inaczej

Świeża, lekka, niezwykle aromatyczna i bardzo orzeźwiająca wersja dobrze nam znanej mizerii. Świetnie sprawdzi się z każdym mięsem z grilla.
Ja ostatnio podałam ją do falafli - duet idealny.
Zdjęcie - KHYAR BI LABAN CZYLI MIZERIA INACZEJ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami KHYAR BI LABAN SKŁADNIKI:

  • 2 ogórki
  • 2 duże opakowania jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki soli
  • listki świeżej mięty (około 1 łyżki)
  • 1 ząbek czosnku

Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Wyłożyć na sito, posolić i odstawić.

Obrać czosnek, dodać listki mięty i rozetrzeć w moździerzu lub drobno posiekać i rozetrzeć na desce.

Wymieszać jogurt z odsączonymi ogórkami oraz miętą i czosnkiem.

Podawać mocno schłodzone.

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów