Grillowana bagietka z masłem czosnkowym

Grillowana bagietka z masłem czosnkowym

Weekendowo - koniecznie grillowo! :)
Grillowana bagietka z masłem czosnkowym to hit kulinarny każdej imprezy, zarówno w domu jak i w plenerze. Ten pyszny i chrupiący przysmak świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do dań z grilla ale również jako samodzielna przekąska.
Zdjęcie - Grillowana bagietka z masłem czosnkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • bagietka lub bułka wrocławska
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżeczka świeżej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki suszonego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina soli i pieprzu


Przygotowanie:
Masło (o temperaturze pokojowej) rozgnieć widelcem lub delikatnie ubij mikserem. Dodaj wszystkie przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszaj.

Bagietkę pokrój w niezbyt grube kromki, nie docinając do końca. Następnie posmaruj masłem każdą kromkę z jednej lub dwóch stron, owiń folią aluminiową i upiecz na grillu, aż skórka stanie się wspaniale chrupiąca :)

Zdjęcie - Grillowana bagietka z masłem czosnkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów