Tak samo jak pysznie brzmi , tak samo pysznie smakuje!
Nie tylko z bananami , ale i prażonym kokosem – przywodząc na myśl słoneczne , egzotyczne wakacje!
Tymi przepysznymi racuszkami ostatnio zaskoczyłam rodzinkę!
Smaczne i sycące … a do tego zdrowe!
Wszyscy, którzy się zachwycają tymi burgerami (nieważne z którego przepisu) mają rację - są przepyszne. Nieważne na zimno, czy ciepło, sauté czy w burgerze, kto jeszcze nie próbował, musi to nadrobić :)
Zdarzyło się Wam ugotować za dużo kaszy gryczanej, np do gulaszu ? Mam dla Was ciekawy pomysł, na jej wykorzystanie. Pulpeciki gryczane z dodatkiem suszonych grzybów, w towarzystwie sałaty, polane ( lub nie ) sosem grzybowym świetna propozycja obiadowa.
Moje małe dziecię siedzi w domu z katarem, więc postanowiłam zrobić coś pysznego „dzieciatego”. Klasyczne leniwe kluseczki już na blogu są, dlatego te będą inne. Zamiast twarogu użyłam ricottę i dodałam wiórki kokosowe. Jakbyście pod ręką mieli owoce np. borówki, maliny czy truskawki, dodajcie na talerz, będzie pycha!
Można je napakować dodatkami, jakimi sobie zażyczymy i jakie lubimy, ale też można ją zgrillować i podać jako pieczywo do mięs lub dipów. Gwarantuję, że jeśli się skusicie to już będziecie do nich wracać ciągle i ciągle;-)
Ravioli to rodzaj włoskich pierogów w których z racji na większą gęstość ciasta można zamknąć prawie wszystko, ja sięgnęła dziś po klasyczne połączenia dwóch serów i lejącego żółtka, a za sos robi słynne beurre noisette czyli palone masło o orzechowym smaku z prażona listkami szałwii.