Racuszki ryżowe z bananami ( na oleju rzepakowym )

Racuszki ryżowe z bananami ( na oleju rzepakowym )

Tak samo jak pysznie brzmi , tak samo pysznie smakuje!

Nie tylko z bananami , ale i prażonym kokosem – przywodząc na myśl słoneczne , egzotyczne wakacje!

Tymi przepysznymi racuszkami ostatnio zaskoczyłam rodzinkę!

Smaczne i sycące … a do tego zdrowe!

Ugotowany ryż z dodatkiem bananów , kokosu i odrobiny wanilii tworzy fantastyczne danie , które jest świetnym pomysłem zarówno na słodki obiad , jak i podwieczorek!

Polecam!

Zdjęcie - Racuszki ryżowe z bananami ( na oleju rzepakowym ) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI :

( dla 2 osób )

* ryż – 1 torebka

* banan – 2 szt

* wiórki kokosowe -4 łyżki

* cukier – 3 łyżki

* małe jajko – 1 szt

* mąka pszenna – 1 czubata łyżka

* wanilia – 1 laska

* olej rzepakowy – 250 ml

* cukier puder – do posypania

Zdjęcie - Racuszki ryżowe z bananami ( na oleju rzepakowym ) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości , odcedzamy , lekko studzimy.

Dodajemy 2 zmiksowane ( lub bardzo drobno posiekane banany ) , łyżkę mąki i jajko.

Wrzucamy podprażone wiórki kokosowe , ziarenka wydrążone z wanilii i dosładzamy do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

Zdjęcie - Racuszki ryżowe z bananami ( na oleju rzepakowym ) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów