A jak wiemy wątróbkę jedni kochają , a inni nienawidzą. Gwarantuję , że w tym połączeniu wszyscy się nią będą zachwycać, a nawet z przyjemnością sięgną po dokładkę.
Jesienny posiłek na poprawę humoru. Tym razem bez czekolady, za to z mlekiem kokosowym i wiórkami. Takie dodatki do zwykłych naleśników zamieniają je w intrygujące danie. Są smaczne i delikatne, z chrupiącymi brzegami - takie jak lubię najbardziej.
Pyszne, domowe pączki i to bez smażenia. Są rewelacyjne! Nie ma się przy tym wyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne. Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie. Naprawdę polecam.
Bonda to po hindusku kula albo piłka – i taki właśnie kształt mają dzisiejsze przysmaki.
Na południu Indii, w Majsur jest to symboliczna potrawa.
Robi się je z gotowanych ziemniaków, soczewicy i aromatycznych przypraw, typowych dla kuchni indyjskiej.
Można ją skosztować zarówno na ulicach, w przydrożnych sklepikach czy też bardziej eleganckich restauracjach.
Karnawał w pełni, przedstawiam więc przepis na tuczące słodkości. Małe, puszyste pączki z jagodami, podane z cukrem pudrem świetnie sprawdzą się na deser dla gości podczas karnawałowej imprezy. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, a później samo smażenie w głębokim tłuszczu też nie powinno sprawić problemów nawet początkującym w kuchni.
Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych pączków – serowe.
Niesamowicie delikatne, miękkie i błyskawicznie do zrobienia.
Robi się je tak samo szybko, jak szybko znikają!
Najlepsze jeszcze gorące – gwarantuję, że każdy będzie oblizywał się ze smakiem!
Kołduny to tradycyjny przepis który przechodzi z pokolenia na pokolenie ;-) To pierożki z farszem mięsnym w którym nie potrzeba zbyt dużo składników. Jest prosty, smaczny i podaje się je w ,,Tłusty czwartek,, koniecznie z rosołem . Choć pierożki zmieniły trochę wygląd reszta pozostaje ta sama.
Gdy zaczęłam się zastanawiać, jak by je w tym roku urozmaicić, do głowy przyszedł mi słoiczek tahini, który czekał w lodówce, aż zdecyduję się, co z nim zrobić. Pączki z tahini, hmm...
Ja dziś mam dla Was przepis na moją wersję Churros – zakręconą i bezglutenową – równie pyszną jak ta oryginalna!
Idealne do przegryzania nie tylko w Tłusty Czwartek.
Świetnie sprawdzą się jako słodka , imprezowa przekąska!
Łatwe i szybkie do zrobienia!
Koniecznie wypróbujcie!