Kokosanki z ksylitolem i olejem kokosowym
Zdrowe słodycze. Kokosanki z ksylitolem i olejem kokosowym. Delikatne jak chmurka.
200 gram wiórek kokosowych
4 -5 łyżek ksylitolu
2 białka
2 łyżki oleju kokosowego stałego
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
otarta skórka z cytryny
Rozpuść 2 łyżki oleju kokosowego jeśli jest o konsystencji masła. Dodaj ksylitol i delikatnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia ksylitolu. Wsyp wiórki kokosowe. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Nastaw piekarnik na 170 stopni Następnie kiedy masa z wiórkami będzie chłodna, ubij białka z mąką ziemniaczaną, dodaj skórkę z cytryny. Dodaj do wiórek i zmieszaj delikatnie całość. Na papier do pieczenia (najlepiej woskowany) wykładaj masę wielkości piłki golfowej.
Piecz ok 15 minut.