Ostatnio zaczęłam ćwiczyć i pływać, przestałam jeść słodycze. Ale nie oszukujmy się, człowiekowi brakuje co jakiś czas czegoś "do pochrupania". Radzę wtedy zrobić sobie takie eco-chipsy, bio-chipsy, czy jak je sobie nazwiecie - pojawiają się już w sklepach, ale są horrendalnie drogie!
Do makaronu dodajemy sos chilli słodki i troszkę oleju. Mieszamy. Paprykę czerwoną kroimy w paski. Na plaster bakłażana kładziemy makaron i kawałek papryki zawijamy.
Użyłam do gotowania musztardę francuską oraz podałam ją z miodem. Wyszło pysznie (...). Tak przygotowana brukselka jest fantastycznym dodatkiem do indyka lub kurczaka.
Łososiowego szaleństwa ciąg dalszy. Tym razem kruche ciasto z wędzonym łososiem oraz pastą z awokado - bazowym guacamole, które namiętnie stosuję też w kanapkach. Dodatek kaparów i szalotki świetnie uzupełnia danie które bez nich może być lekko mdłe. Bardzo przyjemna wytrawna przystawka
Cały urok quesadilla to ich smak i szybkość przygotowania. Jeśli dodamy do tego fakt, że ich nadzienie może być w zasadzie dowolne, otrzymujemy imprezową przekąskę wręcz idealną!
Najbardziej lubię robić na przyjęcie takie przekąski, które można z powodzeniem wcześniej przygotować i nie wymagają ode mnie stania przy kuchence do samego przyjścia gości. Te proste szaszłyczki można zrobić nawet rano, nic im się nie stanie.
Uwielbiam tacos – czymkolwiek by je nie nadziać, są pyszne :) Tym razem wypróbowałam przepis na nadzienie kurczakowo-warzywne wg przepisu z ksiażki Pola Martina „Sztuka gotowania na co dzień”. Nie zawiodłam się :) W pół godziny powstały smakowite i chrupiące tacos, które znakomicie sprawdziły się jako sobotni obiad.