Pieczone kasztany

Zdjęcie - Pieczone kasztany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kasztany jadalne przywiózł mi mój mąż z Niemiec bo niestety w Polsce ciężko dostać i postanowiłam je upiec bo nigdy nie miałam możliwości ich spróbować - choć dużo o nich słyszałam - polałam odrobiną oliwy i posypałam solą przed jedzeniem. Wyszły bardzo dobre w smaku słodkawe i trochę mączne, ale z dodatkiem soli smakują bardzo dobrze i najlepsze na ciepło. Polecam

  • 1 kg jadalnych kasztanów 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól 

Kasztany umyć i osuszyć, następnie każdy naciąć na krzyż włożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i polać oliwą z oliwek. Kasztany wstawić do nagrzanego piekarnika 200 C i piec ok 30 minut aż się otworzą jak na zdjęciu, podawać na ciepło posypane solą. 

Smacznego 

Zdjęcie - Pieczone kasztany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy