Roladki z wędzonego łososia z orzechami i serkiem mascarpone

Roladki z wędzonego łososia z orzechami i serkiem  mascarpone

 

 

Zdjęcie - Roladki z wędzonego łososia z orzechami i serkiem  mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Tak podane roladki są bardzo delikatne. Dla zaostrzenia smaku można dodać więcej soku z cytryny lub dołożyć ulubionej przyprawy.

Trudność, jaką możecie napotkać, to zwijanie płatu łososia. Nie wszystkie są równe, czasami rozrywają się. Wtedy można nałożyć jeden na drugi i śmiało smarować nadzieniem.

 

Składniki:

200 g wędzonego łososia (1 opakowanie)

130 g serka mascarpone

1 łyżka suszonego koperku

sól

pieprz

3 łyżki zmielonych orzechów włoskich

cytryna

szczypiorek do dekoracji

 

Plastry łososia wyjąć z opakowania i rozłożyć na desce. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy włoskie, suszony koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a potem dokładnie wymieszać. Serek nałożyć na plastry łososia i zrolować. Roladki schłodzić w lodówce.

Przed podaniem przekroić na połówki i udekorować plastrami cytryny, pokrojonym szczypiorkiem.

 

 

Czas przygotowania: około 15 minut

liczba porcji: 4 osoby

 

 

 

 

Zdjęcie - Roladki z wędzonego łososia z orzechami i serkiem  mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Roladki z wędzonego łososia z orzechami i serkiem  mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Roladki z wędzonego łososia z orzechami i serkiem  mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kategorie przepisów