Ostatnio trochę eksperymentuję ze śniadaniami, wielką inspiracją są dla mnie blogi o tej tematyce. Czego tam się nie znajdzie ;D. Poniżej placuszki z płatków owsianych i serka wiejskiego, z dodatkiem świeżych owoców.
Fasolkę lubię pod każdą postacią a najbardziej smakuje mi z masłem i bułką tartą. Z uwagi jednak na sporą ilość kalorii tak przygotowanego dania staram się nie jadać go zbyt często. Dzisiejszy przepis to odchudzona propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają te pyszne badyle.
Nieskomplikowane w przygotowaniu, a efektowane mini-tartaletki z bakłażanem, czerwonym pesto i mozzarellą. Dzięki wykorzystaniu gotowego ciasta francuskiego, robi się je naprawdę szybko i są jak znalazł np. dla niespodziewanych gości.
Przedstawiam dziś przepis na niezwykle przyjemne weekendowe śniadanie w stylu meksykańskim. Ulubiona wędlina lub boczek, jajecznica, salsa i awokado, zawinięte w tortillę i to wszystko podane z kwaśną śmietaną. Polecam!
Placki nie zawierają cukru, nie są smażone na tłuszczu, a mąkę pszenną w przepisie można zastąpić mąką żytnią… Nigdy bym nie pomyślała, że takie zdrowe jedzenie może być tak smaczne
Fajna przekąska, ciekawy efekt, a smak zależy tylko od nas - jakiej mieszanki przypraw użyjemy. (...) Pudding serwowany był na imprezie urodzinowej z dodatkiem sosu czosnkowego. Wyśmienity efekt.
Czekoladowy pudding ugotowany na bazie kaszki manny. Tak zasmakował mojej rodzinie, że robiłam go ponownie wczoraj. W końcu czekoladowy deser to świetne zwieńczenie każdego posiłku!
Przepis, który dziś zamieszczam, to propozycja na delikatny drobiowy pasztet z świątecznym akcentem w postaci żurawiny. Pasztet jest chudy lecz bogaty w białko, zawiera znikomą ilość tłuszczu a mimo to jest delikatny i smarowny. Dzięki dodatkowi wątróbki, nie kruszy się podczas krojenia i nie jest suchy. Żurawina nadaje fajnego, słodkiego posmaku i jej dodatek na pewno posmakuje każdemu, kto lubi połączenie mięsa i owoców.
Przepis który udowadnia, że często najprostsze rzeczy są najlepsze. Danie gotowe w czasie poniżej 10 minut, genialna przystawka lub samodzielne danie. Najlepszy w tym daniu jest genialny sos który wybieramy świeżą bagietką lub kajzerką.
Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu. Wykorzystując gotowe ciasto francuskie przygotujesz je w mgnieniu oka!
Jeśli lubicie gruszki i orzechy to te tartaletki są idealne dla Was. Ja dodałam do tego zestawu ser pleśniowy, który idealnie łączy słodką gruszkę i chrupiące orzechy, ale oczywiście można do tego użyć dowolnego sera. Jest to pyszna i elegancka przekąska, która zachwyci najbardziej wybrednych gości.