Przekąski krabowe
Proste do wykonania, smaczne i efektowne przekąski krabowe, które przygotowałam z paluszków krabowych z ogórkiem. Najlepiej smakują podane z avocadowym dipem.
Swietna propozycja na andrzejkowy wieczór, bardzo polecam !
Składniki:
- 250 g paluszków krabowych
- 1-2 szt. ogórki zielone
- swieża natka pietruszki
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 avocado
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- sok z limonki lub cytryny
- wykałaczki
Wykonanie:
- Paluszki podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 2 minuty z obu stron.
- Ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry.
- Końce paluszków naciąć i zawinąć każdy w plastry ogórków.
- Spiąć wykałaczką i udekorować świeżymi listkami pietruszki.
- Avocado rozdrobnić blenderem lub widelcem, dodać roztarty czosnek, 1 łyżkę oliwy, sok z limonki, jogurt i doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Podawać na zimno z dipem z avocado.
Smacznego ?