Przyrządzam ją na różne sposoby jednak najbardziej lubię z młodą marchewką, boczkiem i koperkiem. To prosty przepis i powszechnie znany ale każdy ma swój sposób na smak doskonały.
Rabarbar kojarzy się z latem i jest często uprawiany w ogródkach przydomowych.Można jednak odnieść wrażenie że mimo wszystko w Polsce jest rośliną nieco niedocenianą.
Chrupiący spód z ciastek amarettini, pyszny waniliowy krem i malinowy sos połączone razem w całość. Taki deser może być cudownym zwieńczeniem niedzielnego obiadu
Oprócz ciekawych walorów smakowych, chleb gryczany ma także inną zaletę. Upieczony na bazie mąki gryczanej świetnie się sprawdza w diecie bezglutenowej.
Dowiedziałam się, że otrębowy chleb można spożywać już w pierwszej fazie diety Dukana. Jest niezwykle prosty w wykonaniu, potrzeba jedynie godziny, aby był gotowy do jedzenia!