Zapraszam zatem na pyszny, wilgotny, mięciutki sernik z borówkami amerykańskimi. Sernik, który szybko znika, który smakuje wspaniale w letni, sierpniowy dzień.
Gnocchi grysikowe z serem i tymiankiem są łatwe do przygotowania.Sama polenta nie ma określonego smaku,za to przyjmuje aromat dodanych ziół i czosnku.Można ją przygotować na różne sposoby i podawać na zimno lub na gorąco z pikantnymi albo słodkimi dodatkami.We Włoszech polenta jest cenionym dodatkiem
To bułki. Nie zachwycają oryginalnością, nie zawierają żadnych zaskakujących dodatków, ale są smaczne i sądzę, że nikt by taką bułeczką na śniadanie czy kolację nie pogardził.
Deser, który dzisiaj przedstawiam jest prawdziwą eksplozją smaków. Jest w nim wszystko co najlepsze letnią porą czyli lody, pachnące maliny, słodka polewa toffi i chrupiące ciasteczka.
Deser pendżabski składający się głównie z marchwi i mleka. Dodatek kardamonu daje przyjemny aromat. Bardzo mi posmakował i myślę, że niejadki nie lubiące warzyw też mogą go polubić :)
a 1 łyżce masła należy poddusić gruszkę pokrojoną na nie za wielkie kawałki - razem ze skórką. Na drugiej łyżce masła należy poddusić drobno pokrojoną cebulkę, selera pokrojonego w centymetrowe kawałki, pora pokrojonego w półplasterki i drobno pokrojoną gruszkę, tym razem bez skórki.
Żeby ciasto nieco urozmaicić, jedną warstwę ciasta stanowi mus z mango (miałam akurat paczuszkę mrożonego). Dość słodki, mocno owocowy, intensywny akcent świetnie wpasował się w całość. Ogólnie bardzo jestem zadowolona, i wszyscy, którzy jedli, moje zadowolenie podzielali.
uzbierałam trochę kurek i "zdradziłam" mój ulubiony przepis czyli kurki po prowansalsku . Tym razem zrobiłam je z makaronem penne jako dnie obiadowe.Polecam