Okonie w ziołach
Delikatna rybka z aromatycznymi ziołami - takie rybki lubię najbardziej bez dodatków takich jak ziemniaki czy ryż - prosta i smaczna polecam :-)
- 3 okonie
- sól ziołowa
- 2 małe cebule
- gałązka rozmarynu
- gałązka oregano
- gałązka tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Rybę oczyścić i umyć następnie natrzeć ziołową solą, rozłożyć rękaw do pieczenia i polać delikatne w środku oliwą ułożyć pokrojone w plastry cebulki część ziół i rybę przedtem posypać ją jeszcze papryką. Resztę ziół ułożyć na rybie i polać całość oliwą. Związać rękaw z obu stron wcześniej go nadmuchać i zrobić małą dziurkę na środku - wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C na ok 20 minut.
Podawać na ciepło.
Smacznego