Szaszłyki z grilla to klasyka. Cieszą się ogromną popularnością wśród grillujących, kochają je dzieci i nie tylko. Dania na patyku zawojowały cały świat, a w sezonie grillowym zabraknąć ich nie powinno.
Udka zapiekane w sosie pomidorowo-paprykowym to kolejna propozycja na szybki, łatwy do przygotowania i smaczny obiad dla większej ilości osób lub na dwa dni :)
Pomyśleliście kiedyś, by połączyć masę serową na sernik z musem owocowym ? Przed pieczeniem !.Kto mnie zna, ten wie, że co jak co, ale serniki to mi wychodzą pyszniaste :D No ale nudno było by robić ciągle taki sam. Tym razem pomysł był na sernik owocowy, a że w zamrażarce były jeszcze wiśnie - wybór padł na sernik wiśniowy.Sernik wiśniowy zachwyca nie tylko smakiem, ale i kolorem.
Mam nadzieję, że lubicie gnocchi i pesto. My pesto uwielbiamy, ja jem go samo łyżeczką, jestem jego wielką fanką. Lubię z suszonych pomidorów i wszelkie wariacje zielonego pesto. Tym razem padło na rukolę i natkę pietruszki
Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty!
Wiosnę postanowiłam powitać chlebem i solą. A konkretnie chlebem na zakwasie z twarogiem i szczypiorkiem, inspirując się wiosennym twarożkiem.
Dziś mam dla Was przepis na pyszną rybkę - halibuta pod chrupiącą pierzynką. Pierzynkę zrobiłam z tego co znalazłam w domu czyli: masło, bułka tarta, płatki migdałów, natka pietruszki, czosnek i mozzarella.
Zawijasy z ciasta francuskiego sprawdzą się zawsze. Idealne by poczęstować gości. U mnie wszyscy lubią. Tym razem miały być nowe, więc były z pesto z bazylii i rukoli oraz boczkiem.