Dziś proponuję Wam fantastyczny, sycylijski gulasz z bakłażanów.Danie to pochodzi z południowych Włoch.Można go jadać na ciepło, jako dodatek do dania mięsnego albo na zimno.
Kluski kładzione są idealne do różnego rodzaju sosów i mięs.Szybkie i proste w wykonaniu.Zamiast czekać az ugotują nam się ziemniaki,które najpierw trzeba obrać...polecam poniższy przepis na pyszne kluseczki.
To było moje pierwsze spotkanie z hiszpańską kiełbasą chorizo i coś mi się wydaje, że nie ostatnie :) Kupiłam kiedyś z ciekawości jej kawałek i szczerze mówiąc nie wiedziałam, jak ja spożytkować. Poszperałam w necie w poszukiwaniu przepisu na danie obiadowe..
Tutaj przedstawiam wersję łączącą różne pyszne składniki w równie smaczną całość. Zrezygnowałam z beszamelu, mamy za to ciągnąco-chrupiący wierzch z aromatycznym pesto.
Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym to typowe comfort food. Ja chciałam uczynić to danie trochę zdrowszym i lżejszym, ale nadal sycącym, więc połowę klusek zamieniłam na bakłażan. (...) Całość jest naprawdę pyszna!