Babka ziemniaczano-jajeczna

Babka ziemniaczano-jajeczna
Babka ziemniaczano jajeczna podajemy ją z ketchupem lub sosem czosnkowym
składniki

1 kg ziemniaki,
2 szt cebula,
2 łyżki olej,
Sól,
pieprz,
6 szt jajka,
4 łyżki mleko,
magii
Ziemniaki ok 1 kg obieramy z łupiny i kroimy w plasterki . Na patelni dość sporej rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim ziemniaczki . Cebulę obieramy kroimy w piórka dodajemy do ziemniaków . Solimy i doprawiamy pieprzem .Podsmażamy ,aż ziemniaczki zrobią się złote. Takie ziemniaczki przekładamy do naczynia żaroodpornego . Jajka rozbijamy mieszamy z mlekiem doprawiamy magii. Wlewamy jaja do ziemniaków . wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 min.


Zdjęcie - Babka ziemniaczano jajeczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babka ziemniaczano jajeczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów