Wykorzystywałam go do nadziewania ptysi i małych babeczek lub jadłam polane nim truskawki, maliny, jagody. Jest niezastąpiony i nieprzyzwoicie wręcz pyszny. Spróbujcie go koniecznie, najlepiej jeszcze dziś!
Brzoskwinie w tym deserze też nie są takie zwyczajne, bo zapieczone z ciemnym cukrem muscavado i (...) aromatycznym alkoholem przypominającym nieco rum. Na dnie naczynek tworzy się więc gęsty karmelowy sos. Jednym słowem czysta rozpusta!
Sama w to nie wierzę, ale dopiero kilka dni temu zrobiłam swoje pierwsze tiramisu. Okazało się w przygotowaniu tak banalnie proste, że na pewno pojawi się u mnie jeszcze wiele razy.
Mam dziś dla Was właściwie idealny sos czekoladowy, który nadaje się doskonale jako polewa do lodów, deserów, naleśników, owoców, ciast i innych cudów.
Gdy tylko obejrzałam Dziewczyny do wzięcia, wiedziałam, że prędzej czy później będę musiała przygotować krem sułtański. Nie dość, że wygląda świetnie, to jeszcze rewelacyjnie smakuje. Na pewno warto umilić sobie oglądanie tego filmu porcją (lub dwiema ) takiego kremu.
Rzadko robię tak kaloryczne desery, ale ten był obiecany, więc musiał się pojawić . Prosty w przygotowaniu, ale potrzeba sporo czasu, żeby go zrobić (jeśli nie mamy gotowego Crème fraîche).
Skoro na zewnątrz nie ma bieli to może chociaż na stole się pojawi :) Przepis prosty i efektowny, wymaga jedynie posiadania jakichś ciekawych naczyń, które swoją formę oddadzą temu deserowi
Taka mała rzecz, a cieszy:) Syn nie mógł nam wybaczyć, że śliwki nie są dla dzieci :( Ale cel był jeden - upominki dla pełnoletnich współpracowników :).