Pomysł na naleśniki z farszem znają pewnie wszyscy. Ale cała rzecz polega na tym aby farsz był odpowiednio wilgotny i dobrze doprawiony. Myślę, że udało mi się to osiągnąć - farsz wyszedł bardzo smaczny, wilgotny, dosyć ostry. Najbardziej lubię takie naleśniki podsmażone, ale można oczywiście zjeść bez podsmażania. Polecam!
To ciasto spróbowałam u mojej Cioci Eli i od razu mi zasmakowało, szczególnie uwiodło mnie połączanie malin z jabłkami. Polecam, ciasto jest łatwe w wykonaniu, a smakuje obłędnie.
Banany do placuszków powinny być mocno dojrzałe i najlepiej słodkie, wtedy nie ma potrzeby dodawać cukru. Placki smażyłam na oleju kokosowym, dzięki temu zyskały delikatny, orientalny smak. Bardzo polecam dla dzieci i dorosłych łasuchów :-)
Tak pysznym i prostym przepisem musiałam się podzielić ;) Jutro będziemy je piec dla Mikołaja, żeby zostawić je na talerzyku w towarzystwie szklanki mleka :)
Jest zdrowy, sycący, rozgrzewający i stanowi pełnowartościowe danie jednogarnkowe. Nie da się ukryć, że najlepiej smakuje z wieprzowiną, jeżeli drób to tylko mięso z udźca indyka. Gulasz węgierski sprawdzi się na domowych imprezach i na kolację we dwoje, do lampki czerwonego wina. Bardzo polecam :-)
Gotowany lub duszony jest lekkostrawny.Można go podawać niemowlętom od 7-go m-ca życia. A najwieksza jego zaleta - jest dostępny przez cały rok.Przygotowuje się go naprawdę błyskawicznie. Ten przepis nie zajmie wiecej niz 10 minut,w tym płukanie i krojenie.
Wędzona makrela jest niesłychanie wdzięcznym produktem do tworzenia rozmaitych smarowideł do chleba.Ponieważ bardzo lubimy ryby,przetwarzam je na rozamite sposoby.