Śledzie w sosie musztardowym z kurkumą
Jedne z najlepszych śledzi . Wspaniałe połączenie musztardy majonezu i śmietany . Do tego kurkuma dla pięknego kolorku. Niesamowity smak. Hit każdej imprezki i nie tylko, na co dzień smakują tak samo dobrze .
Śledzie w sosie musztardowym z kurkumą
Składniki:
śledzie solone 1/2 kg
musztarda francuska 4 łyżki
majonez 4 łyżki
śmietana 18 % 1 szklanka
musztarda chrzanowa 3 łyżki
3 cebule
kurkuma
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Zalewamy je gorąca woda i odstawiamy na ok 20 min. Po tym czasie odcedzamy . Solimy do smaku i ugniatamy.Śledzie solone moczymy ok 2 godziny. Dwa razy wymieniamy wodę . Następnie odcedzamy śledzie i kroimy w kawałki.
Mieszamy musztardę chrzanowa z francuska , dodajemy majonez -mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i kurkumę dla koloru . Wszystko razem mieszamy i łączymy z cebulą , W naczyniu układamy śledzie i zalewamy je sosem. Lekko mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.