Autorka nazwała go puddingiem, czy też budyniem, bez gotowania, co okazało się być adekwatne, bo ten pyszny deser naprawdę go przypomina. W smaku jest wyjątkowo oryginalny i wyrazisty. Polecam na ochłodę:)
Jest świetna do kanapek, np. w połączeniu z ostrzejszym serem i kiełkami, i tak ją wykorzystałam, ale można użyć jej też do innych celów. Bardzo lubię ciecierzycę, więc to coś dla mnie, ale wyczuwalny jest również smak kolendry, co też mi odpowiada.
Moja kolejna sałatkowa wariacja. Dzięki tego typu sałatkom dieta nie jest niczym strasznym….jem pyszne rzeczy i nie chodzę głodna. Polecam nie tylko tym na diecie
Oczyszczoną rukolę wrzucić na półmisek. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w cienkie paski. Czerwoną paprykę i awokado pokroić w słupki. Wszystko razem wymieszać, dodać bazylię i skropić zalewą z suszonych pomidorów...
Pierwszy raz robiłam koktajl z dodatkiem awokado. Fajnie smakuje i ma aksamitną konsystencję. Dzięki kiwi i gruszce nie jest mdły. Gęstość można regulować odpowiednią ilością wody mineralnej. Bardzo smaczny :)